Parc pentru amatorii de adrenalină la fosta Uzină de Apă a orașului Galați

Distribuie articolul


Un parc pentru amatorii de adrenalină va fi construit la fosta Uzină de Apă a orașului Galați. Este vorba despre un parc de aventură care va fi construit cu fonduri europene.

Amenajarea spațiului se va termina peste 18 luni și va costa 4 milioane de euro.


O asociere de șase firme a câștigat licitația organizată de Primăria Galați. Șefii municipalității au semnat contractul care presupune transformarea Uzinei de apă nr. 1 într-un parc de aventură. Obiectivul economic nu mai este folosit din 2011 și până la finalul anului viitor se va transforma într-un parc cu tiroliană și tobogane de mari dimensiuni.


„Primăria municipiului Galați a obținut fonduri europene pentru realizarea acestui obiectiv. Astfel, amenajarea parcului presupune realizarea unui playground (tip „crochet”) cu plase colorate, suspendate și tensionate, care poate fi acoperit cu sisteme de protecție la intemperii, iar pardoseala va avea covor antitraumă. De asemenea, se vor instala o tiroliană și un tobogan cu mai multe canale și se va amenaja un amfiteatru în aer liber. Parcul va avea spații verzi organizate între aleile carosabile, parcări, precum și piste pentru bicicliști, mobilier urban, sisteme de supraveghere video și wi-fi și rețele pentru utilități”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.


Potrivit datelor oficiale, fosta Uzină de Apă se află pe strada Saturn nr. 42 și a fost oprită după 139 de ani de activitate în anul 2011.

Suprafața totală este de peste 47.000 mp, iar Consiliul Local a hotărât în 2019 dezmembrarea acesteia în trei loturi.

Lotul folosit pentru proiectul de regenerare urbană este lotul 1, în suprafață totală de 15.600 mp, din care peste 14.000 mp va fi spațiu verde.


Distribuie articolul

You May Also Like