Paramedicii gălățeni vor merge în misiuni pe motociclete dotate cu echipamente de intervenție

Distribuie articolul

Paramedicii de la ISU Galați au primit două motociclete pentru intervenția rapidă la cazurile grave. Acestea au fost donate de Fundația pentru SMURD și de Lidl România.

Motocicletele sunt dotate cu dispozitive medicale moderne, necesare acordării primului ajutor, dar și cu sisteme speciale de comunicații și cu echipamente de avertizare sonoră și luminoasă.
Motocicletele au ajuns la Galați în cadrul unui program a demarat în București de către Fundația pentru SMURD. Acolo au fost achiziționate primele două motociclete cu ajutorul fondurilor strânse în urma unei campanii de redirecționare a 2% din impozitul pe venit către această cauză.

Ulterior, cu sprijinul Lidl România, au fost achiziționate încă cinci motociclete pentru București, printr-o investiție de 150.000 de euro, în 2015. Până în prezent au mai fost achiziționate încă zece motociclete pentru orașele Cluj, Timișoara, Iași și Constanța și Brașov, în valoare totala de 300.000 euro.

Sprijinul financiar oferit de Lidl România pentru extinderea acestui proiect în Galați este de 60.000 de euro, Fundația pentru SMURD oferind o cofinanțare de 10.000 de euro. Ambele motociclete sunt echipate cu defibrilator semi-automat, balon de resuscitare, trusă cu laringoscop, aspirator de secreții și geantă medicală de urgență. De asemenea, pe motociclete vor fi montate dispozitive de avertizare sonoră și luminoasă, dar și sisteme speciale de comunicații.

„Municipiul Galați face parte din orașele cu aglomerare urbană, această nouă dotare fiind foarte necesară în lupta cu secundele. Nici un efort nu este prea mare, atunci când rezultatul este salvarea unei vieți” a declarat colonelul Toma Ion, Inspector Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați.


Motocicletele vor da o șansă pacienților în stare gravă, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.


„Fiecare minut pe care reușim să îl câștigăm într-un caz de stop cardiorespirator înseamnă o șansă în plus la viață pentru pacient. Astfel, continuând parteneriatul cu Lidl Romania, reușim să extindem proiectul de intervenție urbană cu motociclete și in Galași și suntem ferm convinși că, la fel ca și în celelalte județe în care avem motociclete în intervenție, cele 2-3 minute pe care le scurtăm din timpul de ajungere la caz se vor transforma în mai mulți pacienți salvați și recuperați cu succes. Mulțumesc tare mult colegilor paramedici din cadrul ISU Galati care au dorit să se alăture proiectului și să adauge o nouă armă în lupa pentru viață în comunitatea locala.” a declarat Raed Arafat.


Pentru a folosi cele două motociclete, zece paramedici SMURD Galați au beneficiat de cursuri specifice de perfecționare pentru conducerea în condiții periculoase și au primit zece seturi complete de echipamente de protecție moto.


Distribuie articolul

You May Also Like