Ordin de protecție: un bărbat nu are voie să se apropie de familie  

Distribuie articolul

Un bărbat din Rediu, județul Galați, are interdicție de a se apropia de mama și sora sa, la mai puțin de 50 metri, după ce le-a bătut în repetate rânduri. Sora sa a cerut ajutor Poliției.

”La data de 10 ianuarie, o femeie de 41 ani, din comuna Rediu, a sesizat poliția cu privire la faptul că, în ziua anterioară, ar fi fost agresată fizic de fratele său, în vârstă de 39, aceștia având același domiciliu. Din verificările efectuate de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Smârdan, care s-au deplasat la fața locului, a reieșit că bărbatul în cauză ar avea frecvent un comportament agresiv, atât față de sora, cât și față de mama sa, în vârstă de 62 ani, aceasta locuind împreună cu cei doi”, precizează IPJ Galați.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie și, totodată, au emis un ordin de protecție provizoriu, care prevede că agresorul este obligat să părăsească temporar locuința comună și să păstreze o distanță de minim 50 m, față de victime. Recent, au intrat în vigoare noi reglementări privind combaterea violenței în familie. Potrivit acestora, Poliția poate emite ordine de restricție, valabile cel mult 5 zile, fără încuviințare de la instanță, împotriva persoanelor care comit acte de violență familială.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns