Noapte lungă pentru drumari. Mai multe șosele din județul Galați, în pericol de a fi închise

Distribuie articolul

A fost o noapte lungă pentru autoritățile gălățene. Din cauza ninsorii și a viscolului, numeroase sectoare de drum au fost în pericol de a se închide. Cele mai multe probleme au apărut în nordul județului. Suluri de zăpadă s-au format pe drumurile județene care leagă localitățile Berești-Gănești, Drăgușeni-Adam, Berești-Rădești și Vârlezi-Corni. Utilajele au intervenit pentru a înlătura zăpada adunată pe carosabil. Tot pe parcursul nopții, mai multe mașini au derapat și au primit asistență de la autorități, dar au fost verificate de polițiști care au dorit să vadă dacă erau echipate cu cauciucuri de iarnă. Din cauza vântului puternic, un copac a căzut pe drumul județean dintre Galați și Smârdan însă nu au fost înregistrate pagube. Nu au fost drumuri blocate și nici localități fără curent electric. Vineri, se circulă cu dificultate pe numeroase sectoare și există porțiuni pe care se poate merge pe un singur fir.

Întreaga activitate de deszăpezire este permanent monitorizată, iar utilajele vor acționa fără întrerupere, conform graficelor stabilite și în funcție de evoluția condițiilor meteorologice. Meteorologii anunță că vineri este puțin probabil să apară noi ninsori, mai ales că informarea de vreme rea va expira la ora 12.00.  Totuși, Poliția Rutieră le recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență, să adapteze viteza la condițiile de drum, să evite depășirile hazardate, dar și bruscarea comenzilor mașinii, să aprindă luminile și să păstreze o distanță adecvată față de celelalte autovehicule.

Și tot Poliția Rutieră le reamintește șoferilor că echiparea autovehiculelor cu anvelope speciale pentru sezonul rece este obligatorie pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. Conducătorii  auto care nu au mașinile echipate corespunzător riscă de la 9 la 20 de puncte amendă, adică între 1.305 și 2.900 lei. Pe lângă amendă, conducătorii auto rămân și fără certificatul de înmatriculare,  până fac dovada montării anvelopelor de iarnă. Important de știut este faptul că autovehiculele cu masa totală autorizată mai mare de 3,5 tone trebuie dotate și cu echipamente antiderapante.


Distribuie articolul

You May Also Like