Orașul Galați strălucește în întuneric și pute la lumina zilei

Distribuie articolul

În Galați, nu este clar dacă e mai bine cu lumină sau fără lumină. Ambele variante au dezavantaje. La lumina artificială sau naturală sunt vizibile mizeria și sărăcia din comunitate. În beznă, acestea dispar, dar „sare în ochi” delăsarea edililor care lasă în întuneric zone întregi ale orașului.

O fotografie postată zilele trecute pe Facebook prezintă un parc din oraș.  Nu se vede nimic pentru că este beznă. La ora 18.00, în parcul situat peste drum de Liceul 3 nu sclipește nici un bec. Localnicii s-au adaptat: fie își caută copiii cu lanterna telefonului mobil, fie renunță și își duc odraslele în casă în fața tabletelor și a televizoarelor. În beznă stau și alți gălățeni, părinți, șoferi sau pietoni, care se încumetă să meargă pe străzile fără bec

Uite că s-a aprins lumina. Cea naturală. Mai bine nu se „aprindea”.  Au apărut deodată crăpăturile, gropile și… gunoaiele. Sunt peste tot. O altă fotografie de pe Facebook ne arată fostul parc de la ICOR  în care s-au strâns tone de gunoaie. Deșeurile sunt vedete pe rețeaua de socializare, dar în realitate, nimeni nu le vede. Nu le vede nici măcar ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu care joi a venit la Galați ca să vorbească despre managementul gunoaielor. Drum bun!


Distribuie articolul

You May Also Like