Oferta zilei: la o porție de mici expirați primiți un ceai fără termen de valabilitate

Distribuie articolul

Nu ne-am apucat de poante: mici stricați și alte produse expirate chiar se găsesc în Galați. Spun asta comisarii de la Protecția Consumatorului care recent au desfășurat o acțiune tematică de verificare a prevederilor legale privind prestarea serviciilor de alimentație publică. Vă vine sau nu să credeți în toate unitățile verificate au fost descoperite nereguli. În restaurantele, fast food-urile și magazinele verificate, specialitatea casei s-a dovedit a fi mâncarea expirată.

„Un aspect grav constatat în timpul controlului la 7 operatori economici îl constituie depozitarea în vederea utilizării la preparatele alimentare a ingredientelor expirate. De exemplu: s-au găsit condimente expirate chiar și cu un an în urmă: condiment pui, boia, scorțișoară. De asemenea, s-au găsit expirate carne de porc lucru, ouă, brânză de vaci, preparate din carne utilizate la pizza”, au anunțat reprezentanții CJPC Galați.

Un grup de savanți din Galați a stabilit că mâncarea expirată merge foarte bine cu băuturi fără termen de valabilitate. De aceea, dacă ați băut un ceai de pe vremea lui Gheorghiu Dej nu aveți de unde să știți. Nici măcar comisarii de la Protecția Consumatorului nu au putut afla când au văzut lumina zilei produsele băgate în pahar.

„În 4 unități de alimentație publică (restaurante și fast–food-uri) s-au găsit depozitate în vederea preparării mâncărurilor pulpe de pui, pastă de mici, ceafă de porc, antricot, dorada, pentru care nu s-a putut stabili termenul de valabilitate. De asemenea, într-un bar pentru ceaiul si cafeaua servite clienților nu se putea determina dacă se aflau în data limită de consum sau nu!”, precizează comisarii CJPC Galați.

Pentru ca meniul să fie complet, în unitățile verificate au fost descoperite și alte nereguli. Comisarii au pus pe răboj probleme cu prețurile, cu afișajul, cu informațiile ce trebuie oferite clienților și cu aparatele de cântărit. Pentru toate aceste abateri operatorii economici au fost sancționați contravențional cu 15 amenzi în valoare totală de 31.400 lei și 5 avertismente.


Distribuie articolul

You May Also Like