O premieră și două comedii spumoase, în weekend, la teatru

Distribuie articolul

În acest weekend, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” are o agendă încărcată.

Vineri
, ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, gălățenii sunt invitați la o experiență teatrală inedită. În premieră absolută, spectacolul „Angajați-mă!” aduce pe scenă o comedie amară și auto-ironică ce explorează condiția proaspăților absolvenți de actorie din România.

Cu inserții din opere celebre precum „Oleanna” de David Mamet, „Hamlet” de W. Shakespeare și „Pescărușul” de A.P. Cehov, spectacolul este o creație colectivă susținută de actorii Ama Beschieru și Robert Ioan, laureați ai prestigioasei Gale Tânărului Actor HOP.

Robert Ioan, unul dintre protagoniști, mărturisește: „Cred că este foarte ușor să te regăsești în acest spectacol. În fond, este vorba despre niște oameni care își doresc foarte mult să facă ceva, le este greu, au toate motivele exterioare să nu facă acel ceva și totuși se încăpățânează să spere că vor reuși. Pentru mine, spectacolul reprezintă atât o căutare, cât și o dorință de afirmare, de validare. Cred că este foarte important pentru oameni să se simtă auziți. Pentru mine sigur este!mai ales acum, la 22 de ani.”

Cu Ama Beschieru și Robert Ioan în distribuție, intrați de curând în echipa Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, doi tineri actori cu personalitate și talent, publicul este invitat să descopere o nouă perspectivă asupra teatrului și a aspirațiilor tinerei generații de artiști.

Sâmbătă, ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” se transformă într-o arenă a comediei cu spectacolul „Bujor” de Doru Vatavului.

Textul, semnat de talentatul autor dramatic Doru Vatavului, a fost special conceput pentru trupa Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, sub îndrumarea regizoarei Leta Popescu.

Personajul prinicipal, Bujor – învățătorul, este interpretat de Vlad Volf, Ștefan Forir îl interpretează pe Ion – tatăl alfa, Ciprian Brașoveanu îi dă viață lui Ionuț – tatăl beta, Darius – tatăl informat este interpretat de Vlad Ajder, Miki – mama șefă este jucată de actrița Elena Ghinea, Petronela Buda o interpretează pe Cristina – mama singură, Laura – mama sfântă este interpretată de Flavia Călin, iar Maria Niță, cea mai tânără actriță din echipa teatrului Dramatic „Fani Tardini”, o interpretează pe Simona -mama precaută.

Spectacolul este o comedie, însă nu este recomandabil spectatorilor sub 16 ani.

Duminică, la ora 19:00, pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” se va juca spectacolul „O repetiție moldovenească”, o comedie care spune povestea unor eroi, a unor oameni simpli dintr-un târg din Moldova secolului al XIX-lea, care au vrut să devină actori și să joace în limba română într-o vreme în care la modă erau spectacolele în limba franceză sau în limba germană.

Regizorul Cristian Ban dezvăluie: „Facem povestea unor eroi. Sunt niște oameni care au făcut prima trupă de teatru românesc la Iași și repetau în niște condiții foarte precare și financiare, și ca spațiu, aveau foarte puțin timp și, cu toate astea, au reușit să înființeze această trupă de teatru românesc, să adune publicul la reprezentații în limba română. Atunci se juca mult în limba franceză. Publicul prefera spectacolele franțuzești sau nemțești. Și este și un fel de omagiu adus acestor oameni. Iar piesa prezintă cumva frustrarea lui Caragiale legată de contextul în care el lucra și arată într-un fel foarte comic felul în care ei se chinuiau să ducă la capăt un spectacol.”

Spectacolul durează 1h și 50 minute.

Biletele la spectacole pot fi cumpărate online de pe bilete.fanitardini.ro sau de la Agenția Teatrală din Domnească 59. Informații și rezervări: 0758 049 850.


Distribuie articolul

You May Also Like