„O nouă viziune în administrația locală pentru Cosmești”

Distribuie articolul

 

 

Mă numesc Radu-Cătălin Bîrlădeanu. Locuiesc în satul Băltăreți, comuna Cosmești. Am 25 de ani. Am studiat la Școala Gimnazială din Cosmești, apoi la Colegiul Național „Calistrat Hogaș ” din Tecuci.

Mi-am completat studiile la Facultatea de educație fizică și sport din Galați, unde am absolvit și masterul.

Din 2023 sunt profesor de Educație Fizică la Școala Gimnazială „General Dumitru Dămăceanu” Cosmești. Din anul 2020, m-am ocupat și de pregătirea sportivilor din secția de caiac a Clubului Sportiv Local „Siretul” Cosmești.

Sportivii pe care i-am pregătit au obținut numeroase medalii la campionatele naționale, și, de asemenea, avem două sportive selecționate în loturile naționale. Urmare a activității desfășurate în cadrul comunității am fost desemnat de partidul Forța Dreptei, să candidez pentru funcția de primar al comunei Cosmești.

Am acceptat această provocare, având în vedere puterea de muncă și dorința de a face performanță și în administrație, bazându-mă și pe experiența echipei din care fac parte. Dorim să venim cu o nouă viziune în administrația publică, bazată pe folosirea la maximum a tehnologiei, pentru accesarea de fonduri din toate sursele care să ducă la dezvoltarea comunității din care fac parte și la creșterea gradului de bunăstare a tuturor cetățenilor comunei Cosmești.

 

Ce îmi propun pentru comuna Cosmești?

PRIORITATEA 0 (zero)- REDAREA DEMNITĂȚII LOCUITORILOR COMUNEI COSMEȘTI

SĂNĂTATE- Reabilitarea dispensarului de la Furcenii Vechi. Acordarea unor facilități (primă de instalare, bonusuri, bonuri de masă, achitarea utilităților la cabinete de către CL) pentru încurajarea medicilor de familie să vină la Furcenii Noi și Furcenii Vechi. Verificarea în permanență de către personalul de la asistență socială a cazurilor deosebite și rezolvarea lor în timp util. Asigurarea de asistență medicală și tratamente la domiciliu de către asistentele comunitare.

ÎNVĂȚĂMÂNT- În colaborare cu colectivul de cadre didactice, accesarea programului ”MASA CALDĂ” pentru elevi și preșcolari care să conducă la prevenirea abandonului școlar.

Alocarea de fonduri pentru amenajarea terenului de sport de la școala Furcenii-Vechi, modernizarea terenului de sport de la școala Cosmești, amenajarea unui teren de minibaschet la școala Furcenii Noi. Amenajarea de locuri de joacă la grădinițele din Cosmești, Băltăreți, Furcenii-Noi.

Susținerea tuturor proiectelor inițiate de conducerea școlii, care au ca scop creșterea calității învățământului și a gradului de bunăstare a personalului didactic, nedidactic și didactic auxiliar.

SPORT ȘI RECREERE- Modernizarea stadionului din Cosmești și aducerea acestuia la standarde de LIGA a III a. Atragerea de sponsori pentru susținerea echipei în vederea promovării în liga a III a.

Amenajarea în Satu Nou a unui complex sportiv pentru atragerea tinerilor în practicarea sportului de performanță dar pentru distracție și agrement (kaiac-canoe, bărci dragon, stand-up paddling, natație, pescuit,…)

Amenajarea stadionului de la Furcenii Vechi atât pentru practicarea fotbalului dar și a voleiului.

Construirea unei săli de sport polivalente și dezvoltarea în cadrul Clubului Sportiv Local ”Siretul” a noi ramuri de sport: handbal, baschet, fotbal de sală, tenis de masă, etc. Construirea unui parc de joacă în cartierul nou din Cosmești-Vale. Organizarea de activități cultural recreative în Căminul Cultural (până în prezent, o clădire ce găzduiește două activități anual).

 INFRASTRUCTURĂ, AGRICULTURĂ, MEDIUL DE AFACERI- Găsirea soluțiilor pentru rezolvarea racordării la gaze și la canalizare a satului Cosmești-Vale.

Asfaltarea tuturor drumurilor comunale.

Continuarea construirii șanțurilor din Cosmești într-o singură etapă la prețul corect (avem cele mai scumpe șanțuri din județ și nu numai). Amenajarea în colaborare cu Compania de Drumuri Naționale a șanțurilor care trec prin Cosmești. Amenajarea drumurilor agricole. Punerea în posesie a tuturor proprietarilor (după 34 de ani încă mai avem situații nerezolvate). Verificarea locurilor de casă din Cartierul Nou din Cosmeștii Vale.

PIAȚA AGROALIMENTARĂ – Instalarea urgentă a unui cântar care să ușureze desfacerea produselor agricole.

– Refacerea Regulamentului de funcționare a pieței cu respectarea legislației în vigoare, dar care să protejeze producătorii locali. Modernizarea pieței, după modelul altor localități.

 

MEDIUL DE AFACERI- Încredințarea lucrărilor de investiții care nu prevăd organizarea de licitație, cu prioritate firmelor locale care dispun de forțele și mijloacele necesare prin concurs de oferte.

– Încurajarea investițiilor în localitate prin acordarea unor facilități investitorilor.

 

SIGURANȚA CETĂȚEANULUI Alocarea urgentă de fonduri și încheierea unui contract de colaborare cu o firmă specializată pentru sterilizarea și ciparea câinilor din gospodăriile cetățenilor. Capturarea, deparazitarea, sterilizarea și oferirea spre adopție a câinilor comunitari în conformitate cu legislația în vigoare (o femelă cățel necapturată acum, peste câteva luni va da naștere la 5-10 pui).

 SUNTEM CONȘTIENȚI DE FAPTUL CĂ URMEAZĂ O PERIOADĂ CÂND VA TREBUI SĂ ”STRÂNGEM IAR CUREAUA” URMARE A DEFICITULUI EXCESIV CREAT DE ACTUALA GUVERNARE, DAR PRIN PROGRAME COERENTE ȘI ACCESAREA DE FONDURI EUROPENE SE POT REALIZA OBIECTIVELE PE CARE NI LE ASUMĂM.

Comandat de Forta Dreptei, Filiala Jud. Galati.
Realizat de SC Tornada Lighting SRL.
Publicat de Express De Dunăre.
Cod de Identificare al Mandatarului Financiar Coordonator atribuit de AEP: 21240063


Distribuie articolul

You May Also Like