O creșă nouă s-ar putea naște într-o casă veche

Distribuie articolul

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă, în Galați, cuplurile cu copii mici s-ar putea rezolva, cel puțin parțial, în viitorul apropiat. Astfel, municipalitatea a făcut un prim pas în vederea amenajării unei noi creșe, în centrul orașului. Ar fi însă în continuare mult prea puțin față de necesarul care să acopere nevoile gălățenilor

Locația identificată de reprezentanții municipalității este într-un imobil extrem de degradat, pe strada Al. I. Cuza nr. 24. Deocamdată au reușit să obțină certificat de urbanism pentru transformarea casei în unitate pre-școlară, fapt ce înseamnă că este deschisă calea către avizul de construcție.

Din cele 36 de creșe, ce funcționau în Galați înainte de 1990, în prezent mai sunt deschise doar două, capacitatea lor fiind de 160 de locuri. În Cluj – Napoca, municipiu cu care autoritățile gălățene tot încearcă să se compare, funcționează 15 creșe cu o capacitate totală de 1.142 de locuri. În Iași există 408 locuri, în Sibiu – 382 iar în Ploiești – 340.

În Tulcea sunt cinci creșe cu 256 de locuri, în condițiile în care Tulcea are aproximativ 100.000 de locuitori. Până și Brăila ne depășește, cu trei creșe și 180 de locuri destinate micuților. Dintre vecini, aparent stăm mai bine față de Vaslui, care are trei creșe în care pot fi îngrijiți 140 de micuți, doar că Vasluiul are o populație de 55.000 de locuitori, în vreme ce noi avem cu 200.000 mai mulți! În Focșani sunt 90 de locuri la o populație de 97.000 de locuitori, fapt ce ne arată că în întreaga zonă cel mai mic număr de locuri în creșe raportat la populație se păstrează în Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like