O bandă de hoți de la combinatul siderurgic, prinsă în flagrant de polițiști. Prejudiciul este uriaș

Distribuie articolul

O bandă de hoți care opera la combinatul siderurgic a fost prinsă în flagrant de polițiști. Bărbații furau cabluri electrice din cupru și alte materiale feroase și neferoase, iar prejudiciul făcut în câteva luni este uriaș.

Potrivit IPJ Galați, polițiștii au făcut miercuri nouă percheziții domiciliare, în județul Galați, la persoane bănuite de comiterea mai multor furturi de pe platforma combinatului siderurgic. Totodată, au fost puse în executare 11 mandate de aducere.

Perchezițiile au avut loc după ce, tot miercuri, în cadrul unei acțiuni organizate, polițiștii au prins în flagrant 12 persoane, în timp ce încercau să sustragă bunuri de pe platforma siderurgică. Hoții erau în complicitate cu mai mulți angajați, iar prejudiciul făcut în doar șase luni este uriaș.

„Din cercetări, a reieșit că, în perioada octombrie 2021 – mai 2022, mai multe persoane fără ocupație, agenți din cadrul unei societăți care asigură paza combinatului, precum și angajați ai altor societăți comerciale de pe platformă, ar fi pătruns în Secția Laminorul de Tablă Groasă a combinatului, de unde ar fi sustras cabluri electrice din cupru și alte materiale feroase și neferoase, prejudiciul stabilit, până în prezent, fiind de aproximativ 200 000 de lei”, au anunțat polițiștii.

Șapte bărbați au fost reținuți, iar în timpul perchezițiilor au fost ridicate mai multe telefoane mobile care ar fi fost folosite la comiterea faptelor, bunuri despre care există suspiciunea că ar proveni din comiterea de infracțiuni, o armă letală de vânătoare și suma de aproximativ 300.000 de lei. De asemenea, au fost indisponibilizate opt autoturisme ale suspecților.


Distribuie articolul

You May Also Like