Nou sistem de semnalizare pentru navigație pe canalul Sulina

Distribuie articolul

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc semnarea unui contract pentru creșterea capacității de tranzitare a canalului Sulina, dar și a siguranței navigației pe acest sector de Dunăre.

Documentul prevede achiziția de către Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galați a unui sistem modern de semnalizare șenal pe Canalul Sulina, inclusiv servicii de instalare și training pentru setare și întreținere.

Valoarea contractului este de 17,2 milioane lei fără TVA, iar termenul de livrare al echipamentelor este cel târziu până la 29 noiembrie 2023.

Contractul este parte componentă a proiectului “Creșterea capacității de trafic a Canalului Sulina” – PRIMUS, al cărui scop constă în cștreerea gradului de utilizare a căii navigabile de pe sectorul Dunării maritime și a Canalului Sulina, componentă a rețelei TEN – T centrale, prin îmbunătățirea infrastructurii de cale navigabilă și îmbunătățirea calității serviciilor de pilotaj, în vederea creșterii siguranței navigației pe acest sector de Dunăre, a calității serviciilor oferite operatorilor de transport naval și creșterii traficului de mărfuri în acord cu potențialul existent.


Distribuie articolul

You May Also Like