Noile autobuze n-au venit, doar s-au scumpit cu 1 milion de euro

Distribuie articolul

Promise de doi ani, cele 50 de midibuze și 20 de microbuze nu au ajuns nici până azi pe străzile Galațiului. Sub pretextul unor variații de curs valutar înregistrate în ultimul an, social-democrații au cerut și obținut în Consiliul Local majorarea prețului cu 10%, de patru-cinci ori mai mult față de diferența reală. Drept urmare, dacă vor veni, vehiculele ar putea costa cu 1 milion de euro mai mult.

În mai 2017, aleșii locali decideau cumpărarea a 50 de autobuze medii și 20 autobuze mici, valoarea lor totală fiind de 41,7 milioane de lei. Ieri, s-a decis majorarea bugetului cu 10%. Motivul: creșterea euro în raport cu leu față de primăvara anului trecut.

”Dacă ne uităm pe cursul valutar vedem că în martie anul trecut cursul era de 4,65, astăzi e 4,75, nu e o creștere de 10%. Vă citesc din expunerea de motive: Indicatorii tehnico-economici se vor modifica în sensul ajustării prețurilor, factorul determinant fiind cursul valutar euro/leu care a crescut cu peste 10% față de primăvara anului trecut”, a obiectat în timpul ședinței consilierul local PNL, Onuț Atanasiu.

”Cu peste zece la sută au crescut indicatorii economici, motivat de deprecierea cursului valutar și norma tehnică. Este normal să fie o diferență”, a venit replica din partea viceprimarului PSD, Costel Enache.

Doar că afirmația sa nu are suport real, în condițiile în care, dacă aplicăm regulile matematicii, încă în vigoare, obținem o creștere de aproximativ 2%.


Distribuie articolul

You May Also Like