Noi webinarii organizate pe tema e-Factura

Distribuie articolul

Specialiştii Ministerului de Finanţe şi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a anunțat, săptămâna trecută, organizarea a două webinarii, cu tema RO e-Factura, pe 23 și 25 ianuarie.

Din păcate, în acest moment nu mai este posibilă înscrierea unor noi participanți. Dar…

„Orice schimbare vine la pachet cu o perioadă de adaptare, care poate necesita timp și efort. În tot acest proces, mizăm că o colaborare strânsă va face această tranziție mai accesibilă. Tocmai de aceea, organizăm o serie de webinarii în care să răspundem tuturor întrebărilor care apar pe tema implementării e-Factura. Echipa MF/ANAF va oferi sprijin personalizat, adaptat nevoilor și întrebărilor specifice. Cele 2.000 de locuri la webinariile din 23 și 25 ianuarie s-au epuizat în doar câteva ore. În aceste condiții, pentru a ne asigura că toți cei interesați au posibilitatea să participe, organizăm alte două webinarii pe 7 și 8 februarie. Tematica prezentată va fi aceeași, astfel că este suficient să vă înscrieți la unul singur”, a mai informat Ministerul Finanțelor.

Instituția transmite că cele mai frecvente întrebări, însoțite de răspunsuri, vor fi preluate și integrate în materiale de informare care vor fi publicate ulterior.

Durata webinariilor este de 2 ore și include și o sesiune de întrebări/răspunsuri. Înscrierea este facilă, direct pe port al ul ANAF, și se poate efectua până la data şi ora începerii webinariilor, în limita locurilor disponibile.

Din 1 ianuarie 2024, Sistemul național RO e-Factura devine obligatoriu pentru operatorii economici care efectuează livrări de bunuri și prestări de servicii care au locul livrării sau prestării în România. De asemenea, pe portalul ANAF a fost publicat Ghidul privind utilizarea sistemului naţional de facturare electronică RO e-Factura, la rubrica Asistență contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative.

Sistemul național privind factura electronică RO e-Factura a fost creat în vederea punerii la dispoziția operatorilor economici a unui serviciu electronic pentru emiterea și primirea facturilor. Standardizarea sistemului de facturare electronică la nivel internațional are beneficii semnificative în ceea ce privește funcționarea economiilor, impactul asupra mediului și reducerea sarcinilor administrative.


Distribuie articolul

You May Also Like