Noi proteste în justiție: procurorii gălățeni și-au suspendat activitățile cu publicul

Distribuie articolul

Continuă protestele în justiție. Dacă săptămâna trecută birourile relații cu publicul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila au fost închise, iar judecătorii brăileni au făcut grevă japoneză, acum este rândul procurorilor gălățeni să protesteze. Este vorba despre procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi care au suspendat activitățile cu publicul începând de luni, 4 martie. Protestul va ține două săptămâni, perioadă în care comunicarea se face prin e-mail, fax și poștă.

Protestul este provocat de modificările legislative promovate de Guvern. De asemenea, începând de sâmbătă și procurorii antimafia din Galați și-au suspendat activitatea. Este un gest fără precedent prin care anchetatorii gălățeni de la DIICOT s-au solidarizat cu toți colegii din țară revoltați de modificările aduse de Guvern legislației din domeniul justiției. Procurorii DIICOT au decis să își suspende activitatea câte 4 ore pe zi, între orele 8.00 și 12.00, în perioada 2-8 martie.

În paralel continuă și protestele de stradă. Duminică seara, la Galați a aut loc un nou miting organizat de asociațiile civice. Aproximativ 50 de gălățeni au venit la Prefectură ca să protesteze la adresa Guvernului și să solicite anularea modificărilor aduse legilor justiției. De altfel, măsurile luate de guvernanți au scos în stradă mii de români din toate marile orașe, aceștia solidarizându-se cu procurorii și judecătorii. La Galați, oamenii au venit la miting cu steaguri, fluiere și lozinci scrise pe cartoane: Abrogați și apoi plecați, Nu mor procurorii când vor infractorii, Corupții și infractorii anchetează judecătorii, Pui de hoți și de mafioți, Nu vrem să fim conduși de hoți. În timpul acțiunii, nu s-au înregistrat incidente. Protestatarii au anunțat că acțiunile de stradă vor continua până când ministrul de Justiție va demisiona, iar Guvernul va abroga ordonanța de urgență și va renunța la încercările de a-și subordona justiția.


Distribuie articolul

You May Also Like