Noi legi pentru pensionari!

Distribuie articolul

Guvernul pregăteşte două noi legi pentru pensionari, după ce Liviu Dragnea a anunțat că legea pensiilor nu este gata și nu poate fi luată în calcul pentru bugetul pe 2018, astfel că ea nu va intra în vigoare anul ce vine.

Întrebat dacă legea pensiilor este cuprinsă în draftul de buget pentru anul viitor, Dragnea a negat: „Nu. Din moment ce nu o avem, n-ai cum să o prinzi. Din moment ce nu e adoptat, ca să vii cu un proiect de lege a bugetului de stat nu poţi să vii decât pe legi adoptate, nu poţi să rezumi că în anul următor sau peste o lună va fi adoptată o lege. Legea pensiilor nu este obligatoriu să-i producă efectele financiare în 2018, în schimb toate creşterile de care am vorbit în programul de guvernare sunt prinse în legea bugetului”.

România TV spune că vor fi două legi ale pensiilor, una cu contributivitate mai mare şi una mai mică. Concret, cei care au acum venitul minim garantat şi cei care nu au 10 ani vechime vor beneficia de veniturile pe care le au şi acum, dar nu se vor mai numi pensionari.

Pentru cei cu peste 10 ani vechime în muncă vor fi şi mai multe reglementări.

Totodată, se va lua în calcul şi venitul global acolo unde pensionarii vor putea dovedi că înainte de revoluţie au avut venituri suplimentare pe lângă salariile de bază.


Distribuie articolul

You May Also Like