Noi cazuri de pestă porcină în județul Galați. Zeci de animale au fost sacrificate

Distribuie articolul

Pesta porcină se extinde în județul Galați. După cei doi mistreți descoperiți în Pădurea Gârboavele și focarul depistat în satul Traian din comuna Braniștea, specialiștii au confirmat prezența virusului în localitățile Independența, Șerbeștii Vechi, din Șendreni, și Frumușița.

Mai mulți porci din exploatații situate la marginea localităților menționate au murit, iar analizele au arătat că decesul a fost cauzat de virusul pestei porcine.

Autoritățile au decis să eutanasieze toți porcii din gospodăriile afectate. 47 de animale au fost sacrificate la Independența, 3 la  Șerbeștii Vechi și 7 la Frumușița. Ca măsuri preventive s-a decis punerea sub supraveghere clinică a porcilor din localitățile afectate și interzicerea ieșirii din exploatații a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor și altor obiecte susceptibile de a transmite boala.

În plus, în localități a fost interzisă organizarea de târguri și piețe de animale sau păsări, iar localnicilor li s-a spus să își țină porcii închiși în curți.


Distribuie articolul

You May Also Like