Trei cutremure de intensitate medie în ultimele 24 de ore în Vrancea

Distribuie articolul


Se cutremură Vrancea. De la începutul lunii, aparatele de înregistrare a cutremurelor de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului au înregistrat mai multe mișcări ale scoarței terestre. Este o creștere a activității seismice, constată specialiștii.


Este vorba despre seisme cu magnitudinea de cel puțin 2 grade pe scara Richter. Duminică, de exemplu, au fost două cutremure în zona Vrancea care au avut 3 grade și 4,1 grade pe scara Richter. Alt seism a fost înregistrat luni, după miezul nopții. Acesta a avut 3,9 grade pe scara Richter. Mișcarea scoarței terestre nu a produs pagube și a fost simțită foarte puțin la Galați și Brăila deoarece a fost vorba despre cutremure produse la mare adâncime.


În ultimele șapte zile în Vrancea au fost cinci cutremure de peste 2 grade. Cel mai mare seism din ultima perioadă a fost înregistrat pe 31 ianuarie, anul trecut. Cutremurul de atunci a ajuns la 5,2 grade pe scara Richter. Totuși, specialiștii spun că mișcările scoarței terestre sunt normale.

Vrancea este o zonă activă seismic în care se acumulează energie și, doar la intervale de mari, se poate produce un cutremur mare.


Distribuie articolul

You May Also Like