”Nici o milă pentru ticăloși”: Prefectul a împânzit județul cu echipe în control la centrele de vârstnici

Distribuie articolul

În baza unui ordin emis la finele săptămânii trecute, luni, 10 iulie, s-a dat startul controalelor mixte la căminele pentru bătrâni. În prima zi de control au fost verificate 8 centre de pe raza județului Galați. Cu această ocazie au fost identificate de echipele constituite sub coordonarea prefectului Claudiu Sorin Gavril, 37 de deficiențe. Pentru 22 dintre acestea au fost aplicate avertismente, iar pentru restul deficiențelor constatate s-au stabilit termene de remediere, urmând ca echipele de control să revină pentru verificări. Acțiunile vor continua și în zilele următoare, până la verificarea condițiilor din toate cele 31 de așezăminte sociale.

„Au fost constituite patru echipe mixte de control constituite din reprezentanții următoarelor instituții: Instituția Prefectului, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență și Inspectoratul Județean de Poliție”, după cum au precizat reprezentanții Prefecturii Galații.

Deocamdată, autoritățile nu au făcut nici o referire la numele centrelor verificate și nici la tipul de nereguli pentru care s-au dat avertismente ori s-a dispus termen de remediere.

Potrivit sursei citate, controalele vor continua și marți, 11 iulie, când vor fi verificate alte 15 centre, dar și în zilele următoare. Rezultatele vor fi făcute publice la finalul controalelor.


Distribuie articolul

You May Also Like