Contribuabilii sunt tot mai interesați de temele seminarelor web organnizate de ANAF

Distribuie articolul

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) informează că aproape 700 de contribuabili s-au înscris deja pentru participare la seminarele web organizate de instituție în luna iulie 2023. Potrivit ANAF, tema care a suscitat cel mai mare interes pentru persoanele fizice se referă la evitarea dublei impuneri – Stabilirea rezidenței fiscale a persoanelor fizice la sosirea în / plecarea din România (definiții, criterii privind stabilirea rezidenței, implicații și formularistică), în timp ce pentru ”Sistemul electronic RO-e Transport” s-au înscris deja peste 130 de persoane juridice.

Printre subiectele abordate în cadrul seminarelor din luna iulie mai abordează următoarele subiecte: ▪ Procedura privind declararea contribuabililor inactivi (12.07); ▪ Tratamentul fiscal al tranzacțiilor comerciale desfășurate de persoane impozabile declarate inactive fiscal (19.07); ▪ Impozitul pe veniturile obținute din România de nerezidenți (20.07) etc.

Reamintim că ANAF publică, lunar, pe portalul instituției, la rubrica Asistență contribuabili/Servicii oferite contribuabililor, lista seminarelor web la care poate participa orice contribuabil (aici).

Durata seminarelor este de 2 ore; acestea includ o sesiune de întrebări/răspunsuri. Înscrierea este facilă, direct pe portal, și se poate efectua până la data și ora începerii seminarelor, în limita locurilor disponibile.

În acest context, DGRFP GALAŢI anunță că pe 20 iulie, de la ora 12.00, specialiștii din AJFP CONSTANŢA organizează seminarul ”Impozitul pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi”


Distribuie articolul

You May Also Like