Nereguli grave și amenzi la târgul din parcarea Casei de Cultură a Sindicatelor

Distribuie articolul

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galaţi a făcut joi o razie la târgul amplasat în parcarea din zona Casei de Cultură. Acțiunea s-a încheiat cu mai multe sancțiuni deoarece comisarii au găsit numeroase nereguli.
Potrivit CJPC, au fost verificați cinci operatori economici. Pentru neregulile constatate, comisarii au aplicat cinci amenzi contravenționale, în valoare de 3.600 lei, dar și șase avertismente.
Neregulile constatate, în timpul controalelor au legătură cu strategiile incorecte utilizate de comercianți, dar și cu modul în care este așezată marfa.
„Existenţa unor practici comerciale incorecte folosind pentru denumirea unor produse alimentare un nume necaracteristic produsului ori precizarea unor ingrediente care, de fapt, nu există în produs. Depozitarea produselor alimentare care necesită refrigerare la temperatura mediului ambiant, celelalte nefiind protejate și aflându-se sub acţiunea insectelor şi a prafului, Lipsa parţială a informaţiilor prevăzute de lege, de pe etichetele produselor cosmetice”, au precizat reprezentanții CJPC Galați.
În ultimele săptămâni, comisarii au descoperit și în unele supermarketuri mizerie, promoții mincinoase și produse expirate. Controalele se vor intensifica înaintea Crăciunului.


Distribuie articolul

You May Also Like