Naiba o să ne ia dacă mai ninge ca-n povești

Distribuie articolul

Ninsoarea și viscolul au trecut, noi încă numărăm pagubele. Dacă joi, 18 ianuarie, în județul Galați ne-am confruntat cu un antrenament de iarnă compus dintr-o mână de zăpadă și niște rafale de vânt, vineri a apărut soarele. Uite așa, la lumina zilei, am aflat că naiba o să ne ia dacă iarna o să-și facă de cap.

Vineri, 19 ianuarie, în județul Galați sunt școli închise și drumuri pe care se circulă cu dificultate. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați, au rămas închise unitățile de învățământ din Aldești, Adam și Smulți.  Acolo, unitățile fie nu au fost realimentate cu energie electrică, fie drumurile sunt impracticabile pentru microbuzul școlar. Elevii au răsuflat ușurați deoarece își pot folosi fără restricții telefoanele mobile.

Tot de la ISU aflăm că vineri se circulă „în condiții de iarnă” pe numeroase segmente de drum din județ. Mai complicată este viața șoferilor din zona Berești. Autoritățile anunță că pe DJ 242, între Cavadinești și Berești, circulația auto este îngreunată. Bineînțeles, din cauza zăpezii, pentru că gropile îngreunează traficul în restul anului. Vestea minunată este că, în județ, nu mai sunt drumuri și mașini blocate. Probleme mai au niște furnici care au mușuroiul înzăpezit, dar asta-i treaba lor.

Vă vine sau nu să credeți, gălățenii se pot uita la televizor. Asta pentru că au curent electric. Dacă ieri peste 11.000 de cetățeni din comunități rurale au orbecăit prin case, astăzi telenovelele și știrile de la ora 5.00 se întorc în forță. Probleme mai sunt la Corod și pe ici, pe colo, dar compania Electrica a promis că o se le povestească oamenilor ce s-a întâmplat la televizor.

În concluzie, la Galați câteva ore a nins ca-n povești de era să ne ia naiba. De aceea, la viitoarea ninsoare ar trebui să-l chemăm pe Făt Frumos să ne scoată din nămeți. Cu balaurii din administrație ne-am lămurit!

Distribuie articolul

You May Also Like