Anchetă la 112. O operatoare telefonică din Galați s-a adresat nepotrivit unei femei care anunța dispariția unei fete

Distribuie articolul


Anchetă la Serviciul de Ambulanță Galați. O angajată este acuzată că a răspuns necuviincios la 112 unei femei care a sunat pentru a anunța dispariția unei fete de 16 ani.


Incidentul a avut loc pe 2 iulie. O femeie, asistent maternal, a sunat la 112 pentru a anunța că fata de 16 ani pe care o avea în îngrijire a dispărut în timpul unei plimbări.

Fata este pacient la neuropsihologie pediatrică și recent revenise de la spital. Apelul de urgență a fost direcționat către Serviciul de Ambulanță și nu către Poliție. Reprezentanții instituției au început o anchetă pentru a stabii dacă operatoarea telefonică s-a comportat corespunzător.

Ancheta vizează doar comportamentul persoanei de la dispecerat, din punct de vedere medical nu a greșit cu nimic, au anunțat cei de la Ambulanță.

„Dispecer ISU: 112, ce urgenţă aveţi?
Reclamantă: Am revenit. I-am pierdut urma în zona restaurantului… Alex, pardon. Pe faleză.
Dispecer ISU:Deci n-o mai vedeţi acum, nu mai ştiţi unde este.
Reclamantă: A urcat prin boscheţi…
Dispecer ISU: Da, rămâneţi să le spuneţi celor din Ambulanţă (se întrerupe; se trece la Ambulanţă). A pierdut-o, extraordinar…
Dispecer Ambulanţă: Alo?
Reclamantă: Bună seara. I-am pierdut urma în zona restaurantului Alex.
Dispecer Ambulanţă: E, dacă i-aţi pierdut urma, doamnă, când o găsiţi, este liniştită şi vrea să meargă la spital, reveniţi la 112. Nu vine nimeni s-o caute în tot oraşul
Reclamantă: Da, dar nu este şi Poliţia pe fir? Că nu înţeleg…
Dispecer Ambulanţă: Poliţia nu este în acest moment pe fir. Dar nici Poliţia nu aleargă după ea. Dacă ea este fugită şi n-o vede nimeni, unde s-o caute Poliţia, doamnă?
Reclamantă: E un minor, pacient de neuropsihiatrie. Cine să alerge, dacă nu autorităţile care se ocupă?”

Sursa Libertatea


Distribuie articolul

You May Also Like