Monica Hotin, un pilier al muzicii rock gălățene, a plecat dintre noi

Distribuie articolul

Monica Hotin ( Lazăr), un nume sinonim cu exuberanța muzicală și pasiunea artistică, fostă solistă a celebrei formații „Cristal” și membră a trupei „Atlantis Band”, a încetat din viață. Născută pe 8 ianuarie 1955, vocea sa a adus bucurie și emoție în inimile gălățenilor de-a lungul anilor.

Începând cu anii 1970, Monica Hotin, alături Gabriela Gheorghiu și Tiberiu Cazan se alătură formației și împodobește scena Casei de Cultură a Studenților din Galați cu prezența sa carismatică. Venind în completarea formației Cristal într-o perioadă de efervescență culturală, vocea ei distinctă și prestația scenică au fost rapid recunoscute și apreciate de public.

Înființată în 1967, trupa Cristal, sub îndrumarea lui Puiu Crețu, a devenit un far cultural în Galați pentru iubitorii de rock. Performanțele grupului la Festivalurile artei Studențești din București (1974) și Galați (1976), precum și prezența constantă la Costinești(1975 – 1986), au cimentat statutul lor național. În sublinierea aportului adus, Manea Mihai- Croco scrie că „Cristal a fost probabil singura formație rock de nivel național din Galați în anii ’70-’80”.

Participarea la Festivalul Mondial al Tineretului din Havana și prezența constantă a trupei pe scenele naționale au adus un nou nivel de recunoaștere și apreciere pentru „Cristal” și, implicit, pentru Monica Hotin. Performanțele lor, încărcate de emoție și pasiune, au fost nu doar un spectacol, ci și un act de împărtășire a culturii gălățene cu lumea.

Comunitatea gălățeană exprimă profunda tristețe și recunoștință pentru contribuția ei valoroasă la patrimoniul cultural local și național, transmițând condoleanțe familiei și prietenilor săi.

Dumnezeu să o odihnească în pace!


Distribuie articolul

You May Also Like