Mobilizare la Corod. La fața locului sunt zeci de pompieri și jandarmi, iar intervenția este supravegheată de ministrul Apelor și Pădurii

Distribuie articolul

În timp ce meteorologii redactează avertizări de vreme rea pe bandă rulantă, în zonele inundate pompierii, jandarmii și localnicii încearcă să scape de apa care s-a revărsat noaptea trecută. La Corod este mobilizare mare, 50 de pompieri și 20 de jandarmi acționând în gospodăriile inundate. Bilanțul nopții nu este încurajator: pârâul Corozel a ieșit din matcă și a inundat 65 de gospodării, 170 de persoane au fost evacuate și încă nu se știe valoarea pagubelor.

„Vârful de viitură a fost la miezul nopții. Pe parcursul nopții, 50 de pompieri au acționat pentru evacuarea populației și pentru evacuarea apei. 170 de persoane au fost evacuate și 65 de gospodării au fost inundate. Oamenii au revenit la locuințele loc pe parcursul nopții. Dimineață, mai sunt inundate 5 locuințe, 15 curți și 20 de anexe. Am acționat și rămânem în teren cu 20 de motopompe, iar în sprijin au venit și 20 de jandarmi. Drumurile nu au fost blocate, dar s-a circulat cu dificultate pe câteva sectoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță.

Localitatea Matca a scăpat de viitură la mustață. Apele învolburate s-au oprit în barajul aflat în amonte de localitate. Probleme sunt în zonele agricole: multe terenuri au fost inundate și apa a pătruns în serele cu legume ale mătcașilor.

Evaluarea pagubelor a început marți dimineață. La fața locului sunt reprezentanții autorităților locale, județene și centrale. Ministrul Apelor și Pădurii, Ioan Deneș, a venit la Corod pentru a inspecta zona inundată și pentru a vedea cum se face evaluarea pagubelor.


Distribuie articolul

You May Also Like