Mișcare pentru o faptă bună: zeci de gălățeni au venit la o sală de gimnastică și au donat bani pentru un copil bolnav

Distribuie articolul

Zeci de persoane din Galaţi au făcut mişcare duminică, 16 iulie, pentru o cauză umanitară. Ei s-au moblizat pentru a-i veni în ajutor Alessia, o fetiță care suferă de o afecțiune neurologica rară. Pentru a se vindeca, ea are nevoie de tratamente costisitoare, astfel că orice ajutor este binevenit. Cei care au vrut să facă o faptă bună, au venit pe parcursul zilei la sala de gimnastică, au intrat gratuit și au donat diverse sume de bani.

Alessia are doi ani şi până acum câteva luni a avut o viață normală: a crescut și s-a dezvoltat normal, nimic nu părea să-i perturbe copilăria. Totul s-a schimbat în luna martie, atunci când au apărut primele simptome specifice bolii.

„Iniţial au început cu stări de plâns, vomă în timpul nopţii, după care pierderea echilibrului. Părinţii au fost la medic, au cerut de urgenţă RMN. Au urmat foarte multe investigaţii în țară”, a povestit Doina Murariu, mătuşa fetiţei.

Familia a luat legătura cu mai mulți specialiști din Europa şi a primit răspuns de la un spital din Roma. Investigațiile neurologice pe care le va face nu vor fi ușor de suportat din punct de vedere financiar dar fără tratament adecvat viaţa îi este pusă în pericol.

„Investigațiile neurologice, oncologice pe care le va face, nu vor fi ușor de suportat nici din punct de vedere financiar, de aceea va rog din suflet să nu rămâneți indiferenți”, a spus Doina Murariu, mătuşa fetiţei.

Pentru a veni în ajutor, reprezentanţii unei săli de aerobic din Galați au invitat zeci de persoane să facă mişcare şi, în acelaşi timp, să doneze bani.

„Am aflat de acest caz de la una dintre clientele noastre. Este bună prietenă cu mama fetiţei şi nu am putut rămâne indiferenţi. În primă fază am licitat un număr de abonamente pe grupul Împreună pentru micuţa Alessia, ni s-a părut puţin insuficient şi am zis să facem mai mult şi să adunăm cât mai mulţi oameni la mişcare şi în felul acesta să şi contribuim cu donații”, a declarat Cornelia Huhulea, administrator sală aerobic.

„Facem mişcare, vin oricum regulat la sală. Dar acum este un caz umanitar şi cu cea mai mare plăcere o ajutăm”, a declarat una dintre participantele la mișcarea de duminică.

Prietenii şi rudele au creat un grup pe o reţea de socializare „Împreună pentru micuţa Alessia Ioana”, unde cei care doresc să ajute pot scoate la licitaţie diverse lucruri şi obiecte. Toţi banii strânşi vor fi folosiţi pentru costul intervenţiilor chirurgicale.


Distribuie articolul

You May Also Like