Ministrul de Interne despre cazul polițiștilor pasivi de la Galați: „atitudinea este inadmisibilă, cei responsabili trebuie să fie trași la răspundere”

Distribuie articolul

Ministrul de Interne, Mihai Fifor, intervine în cazul polițiștilor de la Galați care au refuzat să ajute un copil plin de sânge. Reprezentantul Guvernului a anunțat pe Facebook că vrea verificare rapidă și măsuri împotriva celor vinovați. Demnitarul a mai spus că atitudinea polițiștilor implicați este inadmisibilă.

Cei doi polițiști care nu au intervenit pentru a ajuta un copil plin de sânge sunt anchetați de superiori. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei pot fi pedepsiți cu o mustrare, cu reducerea salariului, cu trecerea într-o funcție inferioară sau chiar cu concedierea. Ministrul Mihai Fifor a solicitat măsuri dure și rapide împotriva celor vinovați în timpul unei videconferințe care a avut loc luni, cu șefii inspectoratelor de Poliție. De asemenea, ministrul Fifor a solicitat tuturor șefilor de inspectorate județene să prezinte evaluări riguroase ale instituțiilor pe care le conduc. Raportările vor fi făcute în cel mult o săptămână și vor fi analizate la nivel central.

„În ceea ce privește cazul de la Galați, am dispus măsuri ferme de verificare imediată a ceea ce s-a întâmplat, urmând că cei care se fac responsabili să fie trași la răspundere, conform legii. Nu vom accepta ca astfel de situații să se repete vreodată, atitudinea polițiștilor implicați fiind inadmisibilă. Am cerut fiecărui inspector șef de poliție ca, în maximum o săptămână, să prezinte o evaluare riguroasă a activității Inspectoratului, structură cu structură, urmând că această să facă obiectul analizei imediate de la nivel central. Aștept transparență, onestitate și corectitudine, iar cei care nu înțeleg importanța și responsabilitatea funcției, vor trebui să plece”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns