Poate scăpăm de betoane: Primăria Galați așteaptă idei pentru amenajarea Falezei Dunării și a spațiului din Valea Țiglinei

Distribuie articolul

Primăria Galați așteaptă idei pentru amenajarea Falezei Dunării și a spațiului din Valea Țiglinei. Asta ar trebuie să fie o veste bună pentru că, de obicei, ideile Primăriei sunt legate de betoane, pavele, spațiu verde limitat și copaci tăiați. Propunerile sunt așteptate până la mijlocul lunii septembrie.

Municipalitatea a lansat în cadrul sistemului electronic de achiziții publice și pe site-ul propriu concursurile de „soluții urbanistice pentru reamenajarea și refuncționalizarea obiectivelor Valea Țiglinei și Faleza Dunării”. Ca să nu fie neînțelegeri, Primăria a stabilit o serie de reguli, iar la concurs au voie să participe specialiști în domeniul arhitecturii. Un juriu format din reprezentanți ai municipalității și specialiști va analiza proiectele care vor fi depuse până pe 19 septembrie, cel  târziu.

„În acest scop sunt prezentate: regulamentul, tema soluțiilor urbanistice precum și panourile standard cu secțiuni prestabilite (text, bune practici etc) pentru descrierea soluțiilor. Concurenți pot fi arhitecți cu diplomă, urbaniști cu diplomă/licență plus masterat sau alte forme legale de exercitare a profesiei de arhitect/urbanist, potrivit legislației naționale a statului de proveninență. Juriul, multi-disciplinar, este format din reprezentanți ai Primăriei municipiului Galați, Registrului Urbaniștulor din România, Universității ”Ion Mincu” București, Universității ”Dunărea de Jos” Galați, mediului de afaceri și ai societății civile (ONG-uri). Pentru stabilirea ierarhiei câștigătorilor fiecare membru va acorda un punctaj de la 1 la 25 pentru fiecare criteriu de evaluare, iar prin însumarea punctajelor se vor stabili câștigătorii. Data limită de predare a soluțiilor este 19 septembrie, ora 14.00”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.

Cele mai bune trei  propuneri vor fi premiate cu sume cuprinse între 5.000 de lei și 25.000 de lei. La final, proiectele câștigătoare vor sta la baza elaborării planurilor de modernizare și investiții pentru Faleza Dunării și Valea Țiglinei, precizează reprezentanții Primăriei Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like