Mătușa și unchiul fetiței de 9 ani au fost reținuți

Distribuie articolul

Mătușa și unchiul fetiței de 9 ani, ucisă în bătaie și torturată de propria mamă, au fost reținuți aseară, pentru 24 de ore, cu acuzația de complicitate la omor calificat și complicitate la rele tratamente aplicate minorului. Decizia a fost luată de Parchetul de lângă Tribunalul Galați, iar astăzi, cei doi vor ajunge în fața judecătorului, cu propunere de arestare preventivă.

Ei locuiau în același apartament cu femeia care și-a omorât fetița și le bătea pe celelalte două și știau prin ce trec toate fiicele de 4, 7 și 9 ani. De cele mai multe ori asistau la bătăile încasate de cele trei, dar nu făceau nimic ca să le apere. La Poliție au mințit, susținând că nu erau acasă, când s-a întâmplat tragedia și nu au făcut nimic ca să o salveze pe nepoata lor.

Pe 30 ianuarie, fata de 9 ani a fost bătută de mama ei și arsă cu un aprinzător de aragaz cu flacără și cei doi soți nu au intervenit, iar pe timpul nopții când i s-a făcut rău nu au sunat la Ambulanță.

Pe 31 ianuarie dimineața, când fetița intrase în stop cardiac, au sunat la 112. De asemenea, complicitatea la omor este ilegală și se sancționează cu aceeași pedeapsă ca fapta în sine, cu închisoare de la 15 la 25 de ani și interzicerea unor drepturi.


Distribuie articolul

You May Also Like