Măsuri anti-Covid. Află AICI ce pregătește Guvernul pentru Paște

Distribuie articolul


Noi măsuri anti-Covid sunt pe masa Guvernului. Acestea sunt discutate și ar putea fi aprobate în ședința de miercuri a Executivului.
Înainte de ședința de Guvern de miercuri, premierul Florin Cîțu a transmis un mesaj tranșant: de Paște românii nu vor sta în case.

„Nu există NICIUN scenariu în care România intră în lockdown. Am promis că ţinem România deschisă de Crăciun şi de Revelion, ne-am ţinut de cuvânt. Vă asigur că aşa va fi şi în perioada Sărbătorilor de Paşte”, a anunţat Cîțu pe Facebook.


Totuși, numărul în creștere al persoanelor infectate cu virusul SARS CoV-2 și al cazurilor care ajung la ATI vor duce la aplicarea unor noi măsuri. Printre altele, Guvernul vrea să limiteze circulația pe parcursul nopții. Astfel, în loc de ora 23.00, ar putea fi adoptată ora 22.00. Potrivit scenariului, ora la care expiră restricțiile de circulație va rămâne nemodificată, adică 5.00.
Dacă va fi aprobată, modificarea va produce efecte și asupra unor activități economice.

Restaurantele și cafenelele, de exemplu, vor închide cu o oră înainte (ora 22:00, în loc de 23:00) astfel încât clienții să aibă timp să ajungă acasă.


Cei care nu respectă regulile sunt amendați. Deplasările pe parcursul nopții sunt permise în baza declarației pe propria răspundere și doar pentru a merge la muncă, la medic sau pentru îngrijirea copiilor sau a persoanelor vârstnice.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns