Masterat unic în România la Facultatea de Științe și Mediu

Distribuie articolul

Facultatea de Științe și Mediu, prin Departamentul de Chimie, fizică și mediu, propune, pentru admiterea din septembrie 2017, un masterat unic în România. Este vorba de Analiza și controlul produselor agrochimice, farmaceutice și cosmetice, un program destinat nu numai chimiștilor, ci și celor care activează în domenii conexe, cu aplicații în sănătate, în analiza produselor cosmetice, agrochimice, farmaceutice.

„Masteratul nou permite accederea la posturi și la studiile de doctorat, în domeniul chimie, inginerie, biotehnologie sau pentru studiile doctorale din domeniul farmaceutic, unde, în străinătate, se solicită studii masterale. Totodată, se individualizează prin accentul pus pe etapele care descriu mecanismele chimice, precum şi pe metode fizico-chimice folosite în analiza şi controlul produselor cosmetice, farmaceutice şi agrochimice. Oferim viitorilor specialişti o pregătire solidă prin abordarea unor probleme de interes actuale din diverse ramuri ale industriilor și canalizăm interesul ştiinţific al studenţilor spre teoriile şi tehnologiile analitice moderne”, a declarat profesorul universitar Rodica Dinică, inițiatoarea acestui program.

Pentru această toamnă s-au scos la concurs 40 de locuri cu taxă și alte 10 pentru studenții străini. Admiterea se va face pe bază de interviu.


Distribuie articolul

You May Also Like