Cum i-au mințit pesediștii pe gălățeni și pe brăileni: pod, drum expres, spitale regionale!

Distribuie articolul

Ne apropiem vertiginos de finalul ciclului electoral și ne vine pofta de lămâie. Simțim cum ne dau târcoale trepădușii din politică care vor refula din nou tot felul de promisiuni pompoase. Problema este că prinși cu justiția, cu penalii, cu jandarmii și cu familia tradițională am uitat despre proiectele grandioase promise de guvernanți la ultimele alegeri.

Despre podul de la Brăila, nimic bun. Recent, europarlamentarul PSD, Corina Crețu, i-a certat pe colegii săi de partid din Guvernul României pentru că nu au fost în stare să depună proiectul la Bruxelles. Deși vorbesc toată ziua despre importanța obiectivului, nevolnicii, ticăloșii și mincinoșii din fruntea țării nu au trimis nici un document la Comisia Europeană (comisarii așteaptă proiectul de trei ani pentru a-l analiza!) și România este la un pas să piardă finanțarea pentru acest proiect. Nu a fost să fie, bine că „există un bac care trece Dunărea” și care împiedică realizarea podului din cauza „intereselor meschine ale unor politicieni”, așa cum a declarat Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

Viorica Dăncilă, semianalfabeta din moțul Guvernului, vorbea zilele trecute despre un spital regional construit de investitori turci la Constanța. Probabil, nu se va construi, dar de dragul discuției remarcăm că guvernanții se gudură pe lângă un proiect privat care va implica taxe mari pentru pacienți. Asta deși Uniunea Europeană ne invită să accesăm fonduri de dezvoltare pentru realizarea unor obiective publice, inclusiv spitale fără taxe pentru bolnavi.

Uite așa ne-am adus aminte despre cele două spitale regionale promise de pesediști în zona Galați-Brăila. Prima fantasmă a bântuit terenul dintre cele două orașe, nu prea departe de locul în care s-a rătăcit și proiectul podului peste Dunăre. Dacă i-am fi luat în serios pe penalul Dragnea și pe „simpatica” Veorica, spitalul era ca și făcut.

Ghinion, la fel ca în cazul spitalului regional Tecuci. Chestia a fost fluturată pe sub nasul tecucenilor în campania electorală tot de pesediști, dar Ministerul Sănătății recunoaște cu seninătate că spitalul de la Tecuci nu apare în planul de investiții pentru următorii ani. „Am făcut interpelare la Ministerul Sănătății și la Ministerul Fondurilor Europene. Mi s-a răspuns că în planul de investiții 2014-2020 nu se spune nici un cuvânt despre spitalul din Tecuci. Spitalul regional rămâne o gogoașă electorală pe care primarul Cătălin Constantin Hurdubae ne-a livrat-o în campania electorală, alături de alte gogoși PSD, precum drumul expres Galați-Tecuci, iluminatul gratuit pentru unitățile de învățământ și cele sanitare”, declara, în vară, senatorul liberal, George Stângă.

Toate minunile promise gălățenilor și brăilenilor de PSD urmau să fie legate de un drum expres. În imaginația electorală, șoseaua modernă leagă orașele Buzău-Brăila-Tulcea, peste podul de la Dunăre, și ar trebui să fie gata peste vreo patru-cinci ani. Bună gluma! În plus, luna trecută, în Parlament a ajuns un proiect privind realizarea autostrăzii Galați-Ploiești. Demersul inițiat de deputatul gălățean Cătălin Cristache are nevoie de sprijinul parlamentarilor PSD-ALDE pentru a trece prin comisii și plen și pentru a fi impus în bugetul de stat. Evident, nu o să vedem nici o autostradă!


Distribuie articolul

You May Also Like