Mare parte a Galațiului, fără apă, timp de 24 de ore, marți 18 iunie!

Distribuie articolul

 

 

 Stația de pompare Turnul de Apă se află într-un amplu proces de modernizare în cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Galați, etapa 2, proiect co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul de Dezvoltare Durabilă 2021-2027.

Stația de pompare „Turnul de Apă” a fost pusă în funcțiune în anul 1894 și a mai beneficiat de o serie de lucrări de investiții în cadrul Programului ISPA.

Valoarea investiției în curs la acest obiectiv strategic în alimentarea cu apă a municipiului Galați este de aproximativ 15.230.000 lei.

Investițiile aferente Stației de pompare Turnul de Apă sunt de mare anvergură și presupun lucrări foarte complexe, motiv pentru care acestea au fost etapizate.

În luna martie a acestui an au demarat lucrările la conducta de refulare cu rol de provizorat Dn1000mm stația Turnul de Apă – str. Crizantemelor – str. M. Kogălniceanu – bulevardul G.Coșbuc, pentru a permite funcționarea hidraulică a stației în perioada lucrărilor de înlocuire a conductelor din incintă și a celor exterioare.

La acest moment, lucrările anterior menționate sunt finalizate, iar pentru a permite antreprenorului continuarea lucrărilor de modernizare, este necesară cuplarea conductei de provizorat.

Lucrările de cuplare implică 𝗼𝗽𝗿𝗶𝗿𝗲𝗮 𝘀𝘁𝗮ț𝗶𝗲𝗶 î𝗻 𝗽𝗲𝗿𝗶𝗼𝗮𝗱𝗮 𝟭𝟴 𝗶𝘂𝗻𝗶𝗲, 𝗼𝗿𝗮 𝟴.𝟬𝟬 – 𝟭𝟵 𝗶𝘂𝗻𝗶𝗲, 𝗼𝗿𝗮 𝟴.𝟬𝟬.

Operatorul APĂ CANAL S.A. Galați va putea ulterior să asigure continuitatea alimentării cu apă a consumatorilor din zonele arondate stației pe tot parcursul derulării investiției, concomitent cu asigurarea frontului de lucru pentru constructor.

În intervalul de oprire, pe lângă lucrările constructorului, APĂ CANAL Galați va efectua o serie de lucrări de revizii-reparații, atât în incintă cât și în rețeaua de distribuție apă potabilă aferentă Stației Turnul de Apă, pentru a evita alte opriri în furnizarea apei, cu impact asupra populației.

Astfel, se vor înlocui armături în stație – 3 vane (Dn1000mm, Dn600mm și Dn500mm), vană Dn250mm în Calea Prutului colț cu str. Berheci

Cuplare distribuitor și înlocuire vană Dn125mm în Calea Prutului colț cu str. Macului

Înlocuire vană Dn300mm în str. Brăilei colț cu str. Siderurgiștilor (zona Ultimul Leu)

Înlocuire vană Dn200mm pe conducta de distribuție apă Dn400mm str. Traian, zona bloc A8

Reparații pe conducta Dn1000mm din str. Crizantemelor – în zona Penny.

 

Prin urmare, în perioada 𝟭𝟴 𝗶𝘂𝗻𝗶𝗲, 𝗼𝗿𝗮 𝟴.𝟬𝟬 – 𝟭𝟵 𝗶𝘂𝗻𝗶𝗲, 𝗼𝗿𝗮 𝟴.𝟬𝟬 alimentarea cu apă potabila va fi sistată pentru consumatorii arondați Stației de Pompare Turnul de Apă (blocuri, abonați casnici, agenți economici, instituții) din arealul delimitat de: bulevardul. G. Coșbuc – str. Al. Măcelaru – str. Traian – str. Prundului – str. Științei – str. Cezar – str. Grădina Veche – str. Basarabiei – str. Calea Prutului – str. Portului – bulevardul. Marii Uniri – bulevardul. Cloșca – str. Brăilei – str. Neajlov – str. Gh. Asachi – str. Siderurgiștilor – str. Gh. Doja – str. Crizantemelor – str. M. Kogălniceanu (respectiv cartierele: Țiglina I, Țiglina 2 – inclusiv zona blocurilor PS1A-PS1D, PS2, Hotel Galmondo – Mazepa I, Mazepa II, Centru, Port, Piața Centrală, Valea Orașului).

Pentru situații deosebite, APĂ CANAL S.A. Galați va pune la dispoziție cisterne cu apă.

O cisterna fixă va fi amplasată în Piața Centrală. Cisternele mobile vor fi dirijate în zona afectată de oprire în funcție de solicitări, cu prioritate către instituții sanitare și socio-culturale.

Cererile pot fi depuse la Dispeceratul societății, la numerele de telefon 0236.463294 (24/24h, 7/7 zile) și 0236.473380 int.133.

„Rugăm toţi abonații afectaţi de această oprire să-și asigure rezerva necesară de apă pentru consum şi uz casnic în perioada întreruperii furnizării apei.

APĂ CANAL S.A. Galați investește constant pentru respectarea normelor europene în domeniu și pentru servicii de calitate.

Prin aceste lucrări de investiții continuăm eforturile pentru modernizarea și reabilitarea infrastructurii de alimentare cu apă potabilă din municipiul Galați, cu impact semnificativ în îmbunătățirea calității și siguranței serviciului.” Su arată în comunicatul de presă emis de SC APĂ CANAL SA Galați.

 


Distribuie articolul

You May Also Like