Mai multe ore de sport pentru elevi !

Distribuie articolul

Alimentația nesănătoasă dar și lipsa de mișcare cauzată de atracția față de mijloacele tehnologice moderne a tinerilor le-a dat de gândit guvernanților iar măsurile nu au întârziat să apară.


Mai mult ca sigur, începând din anul școlar următor, la toate nivelele de învățământ, programa va prevede o oră de sport în plus.
Au mai fost și alte guvernări care și-au propus să aplice această măsură însă, de fiecare dată, lucrurile au rămas doar pe hârtie.


Pentru a avea un corp sănătos, pentru spiritul de competiție dar și pentru o mai mare disciplinare, această măsură este una dintre cele mai bune luate în ultima vreme la nivel ministerial și implicit guvernamental.


Cu măsuri de distanțare absolut necesare de doi metri la repaus și șase metri la efort, activitățile sportive ce vor fi luate în calcul în această perioadă sunt cu preponderență cele individuale cum ar fi probe atletice sau tehnici de lovire a mingii de fotbal, de aruncare la poarta de handbal sau de aruncare la coșul de baschet.


Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe aflat zilele trecute într-o vizită la Galați a afirmat că s-a realizat un parteneriat cu Comitetul Olimpic Român prin care toţi profesorii de sport vor avea posibilitatea unor soluţii digitale în ceea ce privește orele de sport online.


Distribuie articolul

You May Also Like