Cea mai mare tranzacție din industria navală: Damen Shipyards Group cumpără pachetul majoritar al şantierului naval Daewoo Mangalia

Distribuie articolul

Damen Shipyards Group informează că a încheiat un contract cu Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) pentru achiziţionarea cotei sale majoritare în Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI).

„Odată cu achiziţionarea cotei majoritare în şantierul naval din Mangalia, Damen face următorul pas în consolidarea activităţilor sale internaţionale de construcţii navale şi reparaţii navale”.

Șantierul naval Mangalia are o suprafaţă de 980.000 de metri pătraţi, trei uscătoare cu o lungime totală de 982 de metri şi un spaţiu de prindere de 1,6 kilometri.

„Docurile, cu o lăţime cuprinsă între 48 şi 60 de metri, vor asigura Damen capacitatea de a satisface cele mai mari nave şi structuri maritime. Ca atare, această mişcare reprezintă o completare strategică a portofoliului actual al şantierului naval al Damen”, menţionează compania.

Damen deţine deja un şantier naval în România, la Galaţi, fiind și cea mai mare unitate grupului.

 „Odată cu aderarea la Damen în 1999, această platformă s-a dezvoltat într-o unitate foarte eficientă, cu o producţie semnificativă de ordinul sutelor de nave şi structuri. Expertiza în construcţii navale şi lanţul de aprovizionare gestionat îndeaproape au fost în spatele unora dintre cele mai importante livrări ale Damen până în prezent, reprezentând pe deplin portofoliul de produse diversificat al grupului. Cu şantierul naval Mangalia, Damen va avea cele două mari şantiere navale în imediata vecinătate”, se arată într-un comunicat postat vineri pe site-ul Damen.


Distribuie articolul

You May Also Like