Lucrări complexe la mare adâncime. Noua stație din Valea Orașului va crește cu 60% capacitatea de preluarea a apelor pluviale

Distribuie articolul

Noua stație de pompare din Valea Orașului care va fi amplasată în următoarele patru luni va crește foarte mult capacitatea de preluarea a apelor pluviale, anunță autoritățile. Este vorba despre o lucrare complexă care a dus la oprirea traficului rutier în intersecția străzilor Al. Moruzzi și Dogăriei.

Primăria municipiului Galați și societatea Apă Canal au anunțat miercuri că în Valea Orașului au demarat lucrările pentru realizarea unei noi stații de pompare performante. Aceasta va crește cu „60% capacitatea de preluarea a apelor pluviale în această zonă, de la 17.000 de mc/oră la 27.000 de mc/oră.”
Lucrările sunt de mare complexitate, întrucât adâncimea necesară realizării stației este de 12 metri.

„Practic, noua stație va avea o capacitate de preluare a apelor provenite din precipitații de 10.000 de mc/oră (respectiv 2 pompe de mare capacitate de 5.000 de mc/oră fiecare), în condițiile în care în prezent stația de pompare existentă în Valea Orașului are o capacitate de 17.000 de mc/oră. Stația de pompare, ce va fi alimentată separat cu energie electrică de forță, va fi amplasată pe strada Al. Moruzzi, în intersecția cu străzile Dogăriei și Răsăritului, în apropierea Spitalului General Căi Ferate Galaţi”, au explicat reprezentanții Primăriei.
Lucrările sunt realizate cu fonduri europene în cadrul unui proiect derulat de operatorul Apă Canal la nivelul județului, în cadrul căruia municipiul Galați beneficiază de lucrări de peste 17 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea sistemului de apă și canalizare.


Distribuie articolul

You May Also Like