Campania este organizată în Săptămâna Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă.
Eveniment anual, organizat de EU-OSHA – Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă și partenerii săi, cu sprijinul Inspecției Muncii, Săptămâna europeană pentru securitate și sănătate în muncă își propune, anul acesta, să aducă în atenția angajatorilor, managerilor, instituțiilor publice, partenerilor sociali (sindicate, patronate), lucrătorilor și reprezentanților SSM din sectorul public și privat noutăți, soluții și exemple de bună practică privind activitatea de securitate și sănătate în muncă în contextul actual și în concordanță cu campaniile lansate de EU-OSHA. Seria de manifestări are în centru tema campaniei și își propune creșterea gradului de conștientizare privind importanța managementului activ și participativ al sănătății și securității la locul de muncă.
„Locuri de muncă sigure în era digitală” este titlul campaniei pe care Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă o va derula în perioada 2023-2025. Axată pe munca sigură și sănătoasă în era digitală, cea mai recentă ediție va fi lansată de comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit, în cadrul unui eveniment de presă ce va fi organizat la Bruxelles, în timpul Săptămânii europene pentru securitate și sănătate în muncă, între 23 și 27 octombrie.
Organizată anual, prin rotație, ediția Săptămânii europene din acest an se desfășoară on-line, gazdele sesiunilor de informare fiind Inspectoratele Teritoriale de Muncă Dâmbovița, Bihor, Timiș și Galați.
Evenimentul găzduit de platforma https://www.conferinte.ro/ își propune să aducă în atenția participanților informații utile și actuale din domeniul sănătății și securității în muncă, precum și soluții eficiente pentru o activitate mai ușoară, creând un mediu sănătos și benefic angajaților.
🔹️Prin campania Locuri de muncă sigure și sănătoase în era digitală se dorește creșterea gradului de conștientizare în ceea ce privește digitalizarea în activitatea de SSM, aducând în atenția participanților o serie de argumente, beneficii și avantaje ce pot transforma o muncă greoaie într-una mai practică muncind eficient, întrucât digitalizarea schimbă rapid lumea muncii și necesită soluții noi și actualizate pentru securitatea și sănătatea în muncă.
Campania se structurează pe cinci domenii prioritare:
- ▶️Munca pe platforme digitale;
- ▶️Robotica avansată și inteligența artificială;
- ▶️Munca la distanță;
- ▶️Sisteme digitale inteligente;
- ▶️Gestionarea lucrătorilor cu ajutorul inteligenței artificiale.