Lista amendamentelor PNL Galați la întocmirea bugetului local

Distribuie articolul

Reprezentanții PNL Galați au o serie de amendamente la întocmirea bugetului local. Este vorba despre probleme din educație, sănătate și economia locală care, potrivit liberalilor, sunt neglijate de ani de zile. Consilierii liberali le vor prezenta Consiliului Local, împreună cu alte soluții pentru promovarea sportului sau a activităților culturale. Amendamente PNL Galați.

1. Se propune reducerea tarifelor de intrarea la patinoarul municipal Galați, pentru activități sportiv – recreative, cu 50% pentru următoarele categorii: preșcolari și elevi; studenți; pensionari. În acest sens se cere suplimentarea fondurilor alocate către patinoarul municipalității prin intermediul Fundației Sportul Gălățean pentru a acoperi eventualele costuri.

2. Suplimentarea sumei de 400.000 lei pentru studiu de fezabilitate și proiectare a unui nou corp de clădire a maternitații “Buna Vestire” Galați.

3. Alocarea sumei de 1.200.000 lei în vederea cumpărării terenului aferent sălii de spectacole a Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin” din municipiul Galați .

4. Alocarea sumei de 200.000 lei pentru Grădinița cu program prelungit Nr.38 “Licurici” necesară pentru: igienizarea a două clase și bucătărie; achiziționare mobilier pentru desfășurarea programului prelungit; lenjerii de pat; amenajarea spațiului de joacă aflat în curtea grădiniței.

5. Suma de 2.000.000 lei pentru obiectiv -Modernizarea corpuri de cladire Colegiul National “C. Negri” Galați – (Lucrări de înlocuire a tâmplăriei existente).

6. Se propune suplimentarea sumei de 50.000 lei pentru „Elaborare studiu de fezabilitate pentru amenajarea unui sens giratoriu în zona de la parcul VIVA și a esplanadei din aceeași zonă la Faleza Dunării Galați”.

7. Se propune suplimentarea sumei de 1.700.000 lei pentru Cămin de bătrâni “Ștefan cel Mare”- Galați, suma este prevăzută în HCL-636/23.11.2018 pentru Capitolul 1 (Cheltuieli pentru obtinerea și amenajarea terenului), Capitolul 2 (Cheltuieli pentru asigurarea utilităților necesare obiectivului de investiții) și Capitolul 3 (Cheltuieli pentru proiectare și asistență tehnică).

8. Se propune alocarea sumei de 90.000 lei pentru reabilitarea Sălii de sport a Liceului Teoretic „Mircea Eliade” Galați. Clădirea are o suprafață construită de 595 mp., a fost reabilitată în anul 2007 și necesită de urgență hidroizolația acoperișului deoarece au loc infiltrații ce duc la deteriorarea suprafeței de joc. De asemenea, este nevoie de de antifonare și reparații la tavanul și pereții care s-au deteriorat din cauza infiltrațiilor din tavan. Se propune alocarea sumei de 700.000 lei pentru reabilitarea Căminului ce se află în proprietatea Primăriei Galați și în administrarea Liceului Teoretic „Mircea Eliade” Galați.

9. Alocarea sumei de 100.000 lei în vederea realizării unui studiu de fezabilitate privind proiectarea și execuțiea a unui nou parc industrial “Parcului Industrial nr.2” în municipiul Galați .

10. Suma de 200.000 lei pentru studiu de fezabilitate și proiectare a obiectivelor – Modernizarea corpuri de clădire (corpurile din zona C-urilor) și construcția unei săli de sport pentru Colegiul Național “Vasile Alecsandri” – din Galați.

11. Suma de 220.000 lei pentru Școlile Gimnaziale nr. 15 și nr.16, ce va acoperi “O masă caldă“ pentru toți elevii și preșcolarii din cele două unități, până la sfârșitul anului școlar.


Distribuie articolul

You May Also Like