Liceu făcut degeaba: zero absolvenți la bacalaureat

Distribuie articolul

Ai carte, n-ai parte, cam asta ar fi morala pe care o trag absolvenții unei instituții de învățământ din județul Galați, ce nu a reușit să scoată, la finalul celor patru ani de studii, nici măcar un absolvent în stare să promoveze examenul de bacalaureat.

Performanța negativă s-a înregistrat la Liceul Tehnologic ”Hortensia Papadat Bengescu” din Ivești unde, din șapte elevi înscriși, doar doi s-au prezentat la examen, și aceia degeaba: nici Emil Stan, nici Roxana – Andreea Tănase nu au reușit să obțină măcar o medie generală de 5, cea minim necesară fiind de 6.

În topul instituțiilor de învățământ cu rezultate proaste urmează Liceul Tehnologic Corod cu 2 elevi promovați din 9 înscriși, Liceul Tehnologic Cudalbi cu 3 promovați din 13 elevi înscriși și Liceul Tehnologic ”Paul Bujor” din Berești (10 promovați, doi dintre ei cu note peste 9, din 25 de înscriși).

La polul opus, există și situații în care toți elevii înscriși au promovat, la Colegiul Naţional „Costache Negri” şi Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”.

74,52 la sută dintre elevii gălățeni înscrişi la examenul maturităţii au fost declaraţi promovaţi, rata fiind mult peste cea națională, de 67,7%.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, 1.273 de note au fost contestate, cele mai multe la limba şi literatura română.


Distribuie articolul

You May Also Like