Creștere abruptă a infectărilor în învățământul gălățean

Distribuie articolul

Situația devine complicată pentru autorități, referitor la gradul de infectare în unitățile de învățământ din județul Galați.


După cum se știe, în fiecare zi de vineri Inspectoratul Școlar Județean raportează Ministerului Educației Naționale numărul elevilor și cadrelor didactice infectate cu Omicron.


Dacă săptămâna trecută (vineri 14 ianuarie) aveam 7 profesori și 32 de elevi infectați, astăzi avem 78 de profesori și 140 de elevi afectați de acest val 5.
În municipiul Galați, situație mai complicată este la Colegiul National „Costache Negri”- cu 11 elevi și un cadru didactic, și Liceul „Mihail Kogălniceanu”-5 elevi.


În județ, Școala gimnazială din satul Blânzi, comuna Corod are activitatea suspendată total, acolo fiind înregistrate mai multe infectări în rândul profesorilor.


Pentru săptămâna ce vine, prognoza nu este tocmai optimistă, conform declarației de astăzi dimineață a ministrului sănătății, Alexandru Rafila, vârful acestui val 5 îl vom atinge abia în jurul datei de 10 februarie. Până atunci, trendul este ascendent, gradul de ocupare a paturilor din unitățile sanitare gălățene fiind astăzi de 24,83%.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns