LIBERTY îl numește pe Thomas Gangl, CEO în Europa

Distribuie articolul

 

Liberty Steel Group îl numește pe Thomas Gangl, lider internațional în domeniul sustenabilității, în funcția de Chief Executive Officer pentru operațiunile sale din Europa și confirmă că headquarter-ul său european va fi la Viena.

Thomas își va începe activitatea pe 1 iulie 2024 și va coordona companiile grupului LIBERTY din Europa, inclusiv operațiunile majore din România de la Galați, din Cehia la Ostrava, din Ungaria la Dunaújváros, din Polonia la Częstochowa, precum și operațiunile downstream din

Italia, Belgia, Luxemburg și Macedonia de Nord.

În total, companiile europene ale LIBERTY cuprind 17.000 de angajați. Focusul noului CEO va fi stabilitatea business-ului, optimizarea producției și realizarea transformării GREENSTEEL până în 2030.

Numirea lui Thomas Gangl are loc în urma progresului înregistrat în procesul de restructurare a creanțelor LIBERTY la nivel european și face parte dintr-un plan mai amplu

de înființare a unui nou holding european, înregistrat la Viena.

Aflată în centrul Europei, Viena va deveni sediul european al grupului LIBERTY, fiind aproape de principalele companii ale LIBERTY și având servicii financiare și profesionale excelente.

Theuns Victor, interim CEO for European Upstream LIBERTY, continuă să joace un rol important în asigurarea stabilității operațiunilor europene și în transferul responsabilităților de management către Thomas, începând cu luna iulie. Theuns își va relua apoi funcția de Chief Industrial Projects & Development Officer pentru a conduce misiunea de decarbonizare a grupului.

Toker Ozcan, actualul CEO Green Steel EMEA, va conduce operațiunile LIBERTY în Marea Britanie, în urma acordului recent încheiat cu creditorii Greensill. Toker a condus cu succes companiile downstream ale grupului într-o perioadă dificilă, iar acum se va concentra pe implementarea strategiei companiei din Marea Britanie.

Thomas Gangl

Thomas (52 de ani) este CEO și Președinte al Consiliului Executiv al Borealis, unul dintre liderii globali în furnizarea de soluții avansate și sustenabile de poliolefine. Rolul lui Thomas la Borealis a fost esențial în perfecționarea Strategiei 2030, axată pe sustenabilitate, și în accelerarea progresului companiei către o economie circulară.

Înainte de a se alătura companiei Borealis, cariera lui Thomas s-a format în OMV, compania austriacă integrată de petrol și gaze care operează în întreaga Europă, ocupând diverse poziții de conducere în rafinăriile OMV. În timpul mandatului său, s-au luat decizii importante de investiții în electroliza hidrogenului verde și în dezvoltarea unei instalații de producție de biocombustibili la rafinăria OMV din Schwechat. Din 2019, a fost membru al Consiliului Executiv al OMV în calitate de Chief Downstream Operations Officer și a supravegheat

creșterea participației OMV în compania Borealis la 75%, înainte de a prelua funcția de CEO în 2021.

Sanjeev Gupta, Executive Chairman, LIBERTY Steel Group a declarat:

“Numirea lui Thomas face parte din strategia noastră de a atrage lideri talentați de înaltă clasă care pot sprijini transformarea grupului într-un producător de oțel verde, neutru în

emisii de carbon până în 2030. Experiența lui Thomas în managementul unui mediu de

business complex și în proiecte majore de capital va fi vitală pe măsură ce asigurăm stabilitatea companiilor din Europa, atragem capital și facem tranziția de la producția de oțel pe bază de cărbune.

Înființarea unui holding european, cu sediul la Viena, va marca un nou capitol în business-ul nostru, cu scopul de a conduce dezvoltarea capacităților de producție a oțelului verde în companiile noastre din Europa Centrală și de Est.”

Despre numirea sa, Thomas Gangl a declarat:

“LIBERTY a construit o serie de active impresionante în Europa cu un potențial uriaș de dezvoltare sustenabilă și de transformare GREENSTEEL. La fel ca toate companiile siderurgice europene, se confruntă cu provocări majore în gestionarea condițiilor de piață și

în implementarea accelerată a planurilor de decarbonizare pentru viitor, așa cum ne dorim cu

toții. Prioritățile mele vor fi să finalizez procesul de reorganizare început de echipă, să cresc

eficiența operațiunilor noastre de producție și să realizez investiții în cuptoarele cu arc electric, astfel încât să realizăm viziunea de a produce oțel verde și de a avea o amprentă neutră de carbon până în 2030. Mă bucur să colaborez cu echipa dedicată de la LIBERTY și

cu toți partenerii pentru a ne îndeplini obiectivul comun de a avea o industrie siderurgică sustenabilă și prosperă în Europa.”


Distribuie articolul

You May Also Like