Liberalii s-au prezentat la manifestările de ieri ca la nuntă

Distribuie articolul

 

 

Te mai delectezi la astfel de manifestări, chiar dacă, în mod natural, sobrietatea ar trebui să fie vârf de lance.

Unii au înțeles manifestările de ieri, când s-au împlinit 165 ani de la Mica Unire, ca un podcast ușor defazat, alții au ales să-și exprime poziționarea socială, dar au fost și cazuri, flagrante chiar, prin care s-a optat pentru parada modei.

Acum, cum e pe la români, nu de puține ori s-a auzit de-acum împământenitele expresii: ‚”Uite-l și pe ăsta!” sau „Uite la asta ce fel a venit!”.

Bun, asta ne duce evident în zona de cultură, educație și civilizație, atât din partea celor ce au greșit adresa prezentându-se nepotrivit, cât si a mahalagioaicelor de ocazie, fie ele feminine sau masculine.

Pentru primii, ecuația e simplă. S-au riscat să se prezinte aiuristic, lumea a observat și vor fi cumva taxați la momentul potrivit. Iar dacă unii vor uita, le vom aduce noi aminte. Pentru ceilalți, cei cu comentariile de tarabă, rămân pe mai departe în micimea lor, cu multe cuvinte rostite dar prin care nu au spus nimic.

Mi-a atras atenția, delegația liberalilor. Coroanele depuse sunt ok. E un protocol cumva generalist. Dar, am văzut și personaje cu buchete de flori. Acum, poate bugetul avut la dispoziție nu a fost tocmai prietenos, cu toate că e o variantă puțin probabilă. Dar, poate pe viitor, vor avea grijă să se pricopsească mai din vreme.

La o comemorare, nu te duci ca la nuntă! Să alegi și să oferi un buchet gingaș de flori, miresei, soacrei mici sau nășicei. Și nici ca la o întâlnire cu amanta.

Nemaivorbind că evenimentul respectiv, nu impunea prezența scenică ca la stand-up, cu fețe râsoide. Mult prea râsoide!

E cumva mai mult decât abramburistic. E balamuc general…


Distribuie articolul

You May Also Like