Liberalii gălățeni vor dezbatere parlamentară pe tema pensiilor speciale

Distribuie articolul

Guvernul nu trebuie să reglementeze problema pensiilor speciale printr-o ordonanţă de urgență. Afirmația îi aparține președintelui PNL Galați, George Stângă. Șeful liberalilor care este și senator a militat pentru o dezbatere parlamentară pe această temă. Stângă a declarat că plecând de la un proiect de lege ar putea fi găsite soluții mult mai bune pentru această problemă.

„Această problemă este un pericol şi o vulnerabilitate pentru toată tara. Măsura pe care ar trebui să o adopte reprezentanţii coaliţiei de guvernare nu este emiterea unei ordonanţe pentru a rezolva această problemă ci dezbaterea unui proiect de lege în Parlament cu acest subiect. Dacă vom fi convocaţi în sesiune extraordinară pe alte probleme care nu sunt de importanţă aşa de mare ca această temă, de ce nu am putea fi convocaţi în sesiune extraordinară chiar pe această temă?”, s-a întrebat retoric senatorul George Stângă, în cadrul unei conferințe de presă.

Liderul liberalilor gălățeni a mai declarat că nu a primit nici o convocare pentru o sesiune parlamentară extraordinară. De asemenea, George Stângă a catalogat mesajele pe telefon primite de unii parlamentari de la PSD ca fiind „o bâlbă a actualei coaliţii de guvernare”.

„Noi nu am primit nici o solicitare oficială în acest sens. Grupul PNL nu a luat nici o decizie legată de participarea sau nu la o sesiune parlamentară extraordinară pentru că ar trebui să ne consultăm zilnic deoarece coaliţia de guvernământ vine zilnic cu tot felul de bazaconii şi dacă am analiza-o pe fiecare în parte, ne-am pierde timpul numai făcând aceste analize”, a precizat George Stângă.

Proiectul pensiilor speciale pentru angajaţii MAI şi MApN se află pe ordinea de zi a ședinței Guvernului Tudose de vineri, 4 august. Conform proiectului, pensiile speciale nu vor mai crește în funcție de salarii, ci vor fi indexate în raport cu media anuală a inflației. De asemenea, nu va mai exista nicio pensie specială care să depășească salariul. Modificările ar putea intra în vigoare de la 15 septembrie.


Distribuie articolul

You May Also Like