La soare te puteai uita, la stâlp, ba: un încărcător solar a apărut într-un parc din orașul Galați

Distribuie articolul

Primăria Galați funcționează pe principiile „smart”. La nivel de tehnologie pentru început, dar este bine și așa. În baza conceptului „Smart City”, municipalitatea a montat un încărcător solar. Minunea tehnologiei a apărut în Parcul Viva.

Încărcătorul solar este un dispozitiv utilizat pentru încărcarea telefoanelor mobile, tabletelor sau a camerelor foto. Stâlpul este independent de rețeaua electrică și are panouri fotovoltaice, acumulatori solari, priză dublă și sistem de iluminat. Opțional, stâlpul poate fi echipat cu priză exterioară pentru laptopuri, trotinete, scutere sau biciclete electrice, stație meteo profesională, panouri LED video și routere pentru rețele Wi-Fi în spațiile publice.

„Stâlpii solari sunt independenți de rețeaua electrică, sunt prevăzuți cu panouri fotovoltaice, acumulatori solardeep cycle, controler solar special cu pornire și oprire automată, priză dublă usb2.1Ax3=6 fast charger și sistem de iluminat. Aceștia pot fi echipați opțional cu sisteme precum: priză exterioară pentru laptopuri, trotinete, hoverboard-uri, scutere sau biciclete electrice; stație meteo profesională; panouri LED video; routere pentru rețele Wi-Fi în spațiile publice”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.

Investiția este suportată de Primăria Galați care anunță că va monta alte patru încărcătoare solare în Grădina Publică, la Orășelul Copiilor, la Potcoava de Aur și la Romarta. În total, municipalitatea va plăti 50.000 de lei.


Distribuie articolul

You May Also Like