La reîntoarcerea la școală, elevii vor primi lapte, corn, măr!

Distribuie articolul

 

 

Trei luni și-un pic au fost văduviți elevii de lapte, corn, iaurt sau măr în unitățile de învățământ gălățene.

Acum nu ar fi tocmai o noutate pentru că, ne amintim, autoritățile s-au confruntat și anul trecut cu aceiași situație. Dacă în 2022, licitația s-a tot reluat din cauza lipsei unui ofertant, acum am avut nevoie de peste trei luni pentru ca Executivul să emită unele reglementări.

Este greu de priceput de ce aceste reglementări nu au fost demarate și apoi finalizate în lunile vacanței de vară, pentru ca la începutul anului școlar totul să fie ok…

Să o punem iară pe seama unei economii aiuristice? E complicat de spus și mai ales de explicat elevilor de ce toată această amânare a unui drept, conferit de o lege la urma urmei.

Ce a fost anul trecut, este de înțeles cumva, pentru că nu poți impune unei societăți comerciale să participe la o licitație și eventual să-ți și accepte condițiile.

Titularul la nivelul județului al Programului „Lapte, corn, măr” este Consiliul Județean. I-am solicitat zilele trecute unele lămuriri președintelui Costel Fotea privitoare la această întârziere a punerii în aplicare a programului respectiv…

„Am așteptat de la Guvern reglementările, s-a licitat, a fost declarat câștigător un agent economic iar acum suntem în acea perioadă legală prin care cineva poate contesta rezultatul. Nu este chiar ok această amânare dar nu am avut variantă. Cu siguranță, la începutul lunii ianuarie, când elevii se vor întoarce la școală vor primi aceste alimente” a spus, președintele CJ Galați, Costel Fotea.

În ceea ce privește programul experimental „Masa caldă”, ce se derulează în 19 unități de învățământ gălățene, aceleași ca în anul școlar precedent, inspectorul general școlar Gina Brînzan ne-a spus că nu sunt probleme deosebite sau disfuncționalități de aplicare.

Programul „Masa caldă” este gestionat de Inspectoratul Școlar Județean.


Distribuie articolul

You May Also Like