La Galați, ca în peșteră: Stația smart de transport public, de la „Potcoava de Aur”, a fost vandalizată

Distribuie articolul

Instalată în urmă cu mai puțin de două luni, prima stație smart de transport public din Galați a fost vandalizată, după cum a anunțat Primăria Municipiului Galați.

Cât rezistă o nouă stație de autobuz? Cât poftește fiecare dintre cei puși pe rele. Verificăm înregistrările camerelor de supraveghere pentru identificarea și sancționarea făptașului, însă răul a fost făcut. Nimeni nu poate păzi non-stop toate bunurile aflate pe domeniul public. Ține de fiecare dintre noi să le păstrăm. Fără bun simț și responsabilitate, nu putem avea orașul pe care ni-l dorim”, au postat reprezentanții Primăriei pe pagina publică de socializare, după ce au constatat grozăvia.

Potrivit polițiștilor locali, trimiși la locul faptei, o persoană necunoscută a spart ecranul statiei pe care erau afișate mesaje și a rupt mai multe echipamente.

În momentul de față, agresorul este căutat de polițiști cu ajutorul imaginilor obținute de camerele de supraveghere din zonă.

„Verificăm înregistrările camerelor de supraveghere pentru identificarea și sancționarea făptașului, însă răul a fost făcut. Nimeni nu poate păzi non-stop toate bunurile aflate pe domeniul public”, au informat aceștia.

Avem printre noi, se pare, gălățeni speriați rău de noile tehnologii și devin violenți. Ar trebui, ca pentru astfel de situații respectivii să fie căutați la cap de medici și amendați serios, dar și să fie puși la plată pentru distrugerile făcute, doar sunt banii tuturor gălățenilor … din impozitele noastre”, ne-a declarat supărat, unul dintre călătorii care s-au îmbarcat azi din stația vandalizată.

Stația smart din orașul Galați este dotată cu Wi-Fi, camere de recunoaștere facială, display cu touch screen pentru călători, display pentru promovarea afacerilor locale și a evenimentelor organizate de Primăria Galați și sisteme de monitorizare a temperaturii, de producere a energiei și de încărcare a telefoanelor mobile. Stația este dotată cu sistem de iluminat modern cu un consum de energie redus pentru perioada nocturnă și are prevăzut un loc dedicat persoanelor cu dizabilități.


Distribuie articolul

You May Also Like