Județul Galați a înregistrat peste 40 de mistreți depistați cu Pestă Porcină Africană

Distribuie articolul

Direcția Județeană pentru Agricultură Galați anunță că Autoritatea Națională pentru Sănătate Veterinară și Siguranță Alimentară a actualizat situația privind evoluția Pestei Porcine Africane (PPA).

În momentul de față, la nivelul întregii țări sunt active 310 focare PPA, din care 7 focare în exploatații comerciale și 1 focar în exploatații comerciale de tip A, fiind afectate un număr de 140.163 de porcine (animale afectate din focarele active).

Din fericire, în ultima lună, potrivit datelor prezentate de către Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Galați, județul Galați nu s-a regăsit în statistica județelor unde a trebuit să se intervină pentru stingerea vreunui focar de PPA și nici s-au înregistrat alte focare de PPA.

În schimb, judeţul Galaţi apare în tabelul cu situația cazurilor pozitive depistate la mistreți, cu 36 de mistreți găsiți morți și 11 mistreți vânați.
Trebuie făcută precizarea că, în conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreți se sting după cel puțin 2 ani de la apariția lor.

De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 5.618 de cazuri la mistreți în 41 de județe, conform statisticii ANSVSA.


Distribuie articolul

You May Also Like