Investiție importantă la Spitalul de Psihiatrie din Galați. Instituția va fi modernizată și va avea un corp nou de clădire

Distribuie articolul

O importantă investiție va fi implementată la Spitalul de Psihiatrie Elisabeta Doamnă din Galați. Este vorba despre un proiect cu fonduri europene propus de Primăria Galați și adoptat de instituțiile de la Bruxelles. Conform planului, ambulatoriul spitalului gălățean va fi reabilitat, extins și dotat cu echipamente noi.

Spitalul de Psihiatrie din Galați are mai multe clădiri, câteva fiind încadrate în clasa II de risc seismic. De aceea, autoritățile locale au solicitat finanțare europeană pentru consolidarea și modernizarea construcțiilor.

„Sunt prevăzute lucrări de consolidare și reabilitare a elementelor structurale propuse de expertul tehnic atestat pentru Corpul C28 – subzidire fundații și supralățire pentru creșterea stabilității, cămășuire pereți, reparare elemente secundare și refacere finisaje; lucrări de creștere a eficienței energetice propuse prin raportul  de audit energetic – lucrări de termoizolare a pereților interiori, termoizolarea planșeului podului, înlocuirea tâmplariei existente, refacerea instalațiilor electrice, termice, montarea unui chiler aer-aer cu recuperare de căldură complet echipat, montare centrală  tratare aer proaspăt, montarea unui sistem de reducere  a consumului de energie  (sistem de climatizare și încălzire), instalații panouri fotovoltaice”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.

De asemenea, vor fi dotate cu echipamente moderne secțiile Radiologie și imagistică medicală, explorări funcționale, Laboratorul TEC și Laboratorul analize medicale. În plus, vor fi amenajate trotuarele, iar în curtea instituției va fi construită o clădire nouă.

„…construirea unui corp de clădire nou prin extinderea corpului C28 existent cu regim de înălțime S+P și funcțiunea de pavilion psihiatrie copii și ambulatoriu de specialitate,  total echipat cu instalațiile necesare sanitare, electrice, curenți slabi, apă-canalizare”, precizează reprezentanții Primăriei Galați.

Investiția de la Spitalul de Psihiatrie Elisabeta Doamnă din Galați se apropie de 3 milioane de euro.


Distribuie articolul

You May Also Like