Investiție de 9 milioane de lei în modernizarea spitalului din Tg. Bujor

Distribuie articolul

La aproape un an de la semnarea contractului de finanțare, ambulatoriul spitalului din Tg. Bujor (foto pagina proprie de internet) va fi extins, reabilitat și modernizat, fiind demarată astăzi o licitație în acest sens. Este vorba de lucrări în valoare de aproximativ 9 milioane de lei, bani proveniți din fonduri europene.

Astfel, până pe data de 19 martie se pot depune oferte pentru proiectarea și execuție de lucrări aferente proiectului “Extindere, reabilitare, modernizare și dotare ambulatoriu integrat de specialitate al Spitalului Orășenesc Tg. Bujor”, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Valoarea totală a achiziției este de aproximativ 9 milioane de lei, din care se estimează că aproximativ 135.000 de lei se vor duce pe serviciile de proiectare în vreme ce valoare de construcție – montaj ar fi de aproximativ 7,3 milioane de lei. Lucrările ar trebui să fie finalizate în cel mult 18 luni de la Ordinul de începere a execuției. Ceea ce înseamnă că, dacă nu vor exista contestații, abia la aproape un an de la semnarea contractului (20 mai 2019) de către Consiliul Județului Galați, vor începe și lucrările.

Unitatea medicală va fi și dotată cu un aparat de radiologie mobil, un electrocardiograf, negatoscoape radiologice, ecografe doppler, un analizor imunologie automat cu staţie PC, un analizor microbiologie automat cu staţie PC, electrocauter şi microscoape digitale. Toată aparatura medicală se ridică la 2,2 milioane de lei. Spitalul Orăşenesc din Târgu Bujor deserveşte peste 60.000 de locuitori aflaţi în nordul judeţului Galaţi. Are 78 de angajați din 160 câți ar fi necesar, dintre care 8 sunt medici.

În fiecare an sunt internate 3.000 de persoane, 10.000 de persoane au fost înregistrate la primiri urgenţe, iar 8.000 şi-au făcut analize de laborator.


Distribuie articolul

You May Also Like