„Invazie” de gunoaie la Galați. Deșeurile din tot județul sunt depozitate la Tirighina

Distribuie articolul

Gunoiul menajer din județul Galați este depozitat la groapa din Tirighina. Începând de miercuri, la rampa de lângă municipiul Galați sunt aduse deșeurile colectate din toate comunele și orașele gălățene. Transporturile sunt realizate în baza unui grafic stabilit de autorități și vor continua până se deblochează situația la groapa de gunoi din județul Vaslui care va fi utilizată pentru depozitarea deșeurilor. Șefii Consiliului Județean Galați au anunțat că s-au înțeles cu omologii vasluieni iar problema s-ar putea rezolva în câteva săptămâni după ce rampa de gunoi din județul Vaslui va obține autorizațiile de mediu necesare.

„Groapa de gunoi de la Tirighina a obținut autorizația de mediu, deșeurile din tot județul pot fi depozitate acolo pentru o perioadă, în baza unui grafic. În viitor, gunoiul va fi depozitat la groapa din județul Vaslui, autoritățile s-au înțeles dar cei de acolo au nevoie de autorizație de mediu. Procedura va ține câteva zile sau câteva săptămâni în funcție de autoritățile de mediu”, a anunțat Biroul de Presă al CJ Galați.

Criza gunoiului a izbucnit la începutul lunii mai. Atunci, reprezentanții rampei de gunoi de la Muchia, din județul Brăila, cu care majoritatea primăriilor din județul Galați se aflau sub contract, a anunțat că nu mai poate depozita deșeuri. Pentru ca orașele și satele gălățene să nu fie sufocate de gunoaie, primăriile localităților afectate au decis să suspende serviciul de salubritate. Criza nu a afectat municipiul Galați și comunele limitrofe care depozitează deșeurile de la populație la rampa de lângă oraș, construită din fonduri europene.


Distribuie articolul

You May Also Like