Intrăm în rândul lumii civilizate. Orașul Galați va avea sistem „bike sharing”

Distribuie articolul

Orașul Galați va avea stații automate pentru închirierea de biciclete. Primăria a anunțat că sistemul de tip „bike sharing” va fi implementat în mai multe zone ale orașului. Potrivit proiectului adoptat de Consiliul Local, vor fi achiziționate 300 de biciclete, 15 biciclete cargo și 55 de biciclete electrice. De asemenea, vor fi amplasate 23 de stații publice automate de eliberare și returnare ale bicicletelor în punctele cu trafic intens din oraș.

Primăria anunță că bicicletele vor fi ușor de manevrat și vor fi dotate cu sisteme moderne, inclusiv cu GPS pentru monitorizare. „Bicicletele vor fi ergonomice, unisex, construite dintr-un aliaj ușor (aluminiu), în vederea unei manevrări cât mai eficiente, vor fi prevăzute cu sistem anti-furt, sistem de frânare performant pe ambele roți, sistem de iluminat și angrenaj cu mai multe viteze. Echipamentele inteligente vor fi dotate cu GPS pentru monitorizarea permanentă. Mai mult, bicicletele vor putea fi închiriate direct cu ajutorul telefonului mobil”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.

În ceea ce privește stațiile de închiriere, acestea vor fi gestionate de sisteme informatice și vor avea centru de comandă pentru autentificarea automată a utilizatorilor și alocarea unei biciclete, pe bază de card.

„Fiecare stație va conține terminale de închiriere biciclete și sisteme de predare și preluare biciclete cu porți organizate sub formă de tronsoane. Stațiile vor avea caracter modular pentru a putea fi adaptate foarte ușor numărului de biciclete, având o capacitate cuprinsă între 5 și 40 de biciclete.  De asemenea, va exista un sistem integrat de software și de hardware de gestiune și comunicații. Fiecare stație va avea un centru de comandă de la care se va face autentificarea automată a utilizatorilor și alocarea unei biciclete, pe bază de card de acces la sistem. Gestionarea sistemului se va face centralizat, toate stațiile fiind interconectate și administrate prin intermediul unui server”, au mai spus reprezentanții Primăriei.

Investiția, care se va realiza cu fonduri europene și de la bugetul local, este evaluată la peste 13 milioane de lei.


Distribuie articolul

You May Also Like